Dag Wiese Schartum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Dag Wiese Schartum
Født11. juni 1956Rediger på Wikidata (67 år)
BeskjeftigelseJusprofessor, universitetslærer, informatiker Rediger på Wikidata
Akademisk gradDr.juris (1993)
cand.jur. (1983)
Utdannet vedUniversitetet i Oslo (–1993)
EktefelleHilde Sandvik
NasjonalitetNorge
ArbeidsstedUniversitetet i Oslo
FagfeltRettsinformatikk,[1] Informasjonsteknologi,[1] informasjonssystem[1]

Dag Wiese Schartum (født 11. juni 1956) er en norsk jurist og professor ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo.

Utdannelse og yrke[rediger | rediger kilde]

Schartum tok den juridiske embedseksamen ved Universitetet i Oslo i 1983. Han arbeidet som forsker og stipendiat ved Senter for rettsinformatikk frem til 1993, da han tok den juridiske doktorgrad med avhandlingen Rettssikkerhet og systemutvikling i offentlig forvaltning. Samme år ble han utnevnt til professor ved Det juridiske fakultet. Han fikk i ansvar å etablere hovedfaget i forvaltningsinformatikk og har vært bestyrer for Avdeling for forvaltningsinformatikk fra begynnelsen.

Schartum har vært medlem av Personregisterlovutvalget, Programkomiteen for forskningsprogrammet Informasjonsteknologi og samfunn (Norges forskningsråd), medlem av referansegruppen for ny lov om helseregistre, nestleder i Nasjonalt fagråd for informasjonsvitenskap og koordinator for det sentrale satsningsområdet «Kommunikasjon: Teknologi og Kultur» (KTK) ved Universitetet i Oslo. Han var leder for Nettnemnda.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]