Curtis Manning

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Format: Denne siden trenger en opprydding. Gode artikler impliserer ofte at de aktuelle stilmanualene må konsulteres slik at format og utlegg følger interne standarder. Det har gått mer enn to uker siden siden ble merket.

Curtis Manning er en fiktiv figur i TV-serien 24 som blir spilt av skuespiller Roger Cross.

Før han begynte i antiterror-tjenesten CTU, var Manning medlem av SWAT-enheten i Boston Police Department og han hadde tidligere vært med i United States Army Special Forces under Operasjon Desert Storm. Manning hadde en B.A. grad i sosiologi fra Universitetet i Massachusetts. Manning var medlem av Counter Terrorist Unit under ledelse av spesialagent Erin Driscoll. Han hadde kommet til Los Angeles fra Boston Innenriksenhet, hvor han hadde arbeidet som agent i felten og senere hadde han vært assisterende direktør for feltoperasjoner.

I sesong 5 av serien hindrer Curtis et terrorangrep med nervegass på Tyler Memorial Hospital, noe som betyr at han var borte fra hovedkvarteret til CTU i løpet av nervegass-angrepet som drepte nærmere 40% av de ansatte der. Etterpå blir han igjen Jack's partner i felten for resten av denne krisen. Curtis hjelper Jack Bauer og andre gjenlevende CTU-agenter å infiltrere og ødelegge et nervegass-lager som brukes som et distribusjonssenter for Sentox nervegass som blir brukt på terrorangrepene i Los Angeles.

I sesong 6, ser vi President Wayne Palmer som godtar en godkjenning på en benådning av terroristen Assad i bytte for hans fortsatte samarbeid med CTU. Like etter, finner Jack Bauer ut av Curtis sin forhistorie angående Assad. Det viser seg at kort tid etter "Operasjon Desert Storm", at Assad og hans menn hadde overfalt Curtis og hans menn i et bakholdsangrep, der terroristene hadde drept fem av Curtis sine medsoldater og tatt til fange to av dem, som senere gjennomgikk en offentlig halshogging.

Curtis ble alvorlig såret i dette angrepet og kunne ikke følge etter hans fangede kamerater. Da Curtis transporter Assad til CTU-hovedkvarteret, innser Jack at Assad`s liv er i fare. Jack løper utenfor huset og ser Curtis som holder en pistol mot Assad`s hode. Jack løfter sitt eget våpen, og forteller Curtis at han skal droppe sitt eget våpen, men Curtis nekter. Jack ber Curtis å la Assad gå. Curtis forteller Jack at han "ikke kan la dette dyret leve". Ettersom Jack ikke har noe annet valg skyter Jack, Curtis i nakken, og dreper ham.