Crisis Core: Final Fantasy VII

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Crisis Core: Final Fantasy VII
UtviklerSquare Enix
UtgiverSquare Enix
DesignerYoshinori Kitase (produksjonsleder)
Hajime Tabata (spillregissør)
Takeharu Ishimoto (komponist)
Tetsuya Nomura (figurdesigner)
KomponistTakeharu Ishimoto
SerieFinal Fantasy
Compilation of Final Fantasy VII
PlattformPlayStation Portable
UtgivelseJP 13. september 2007
SjangerAction-rollespill
ModusEnspiller
AldersgrenseCERO: B
ESRB: Rating Pending (RP)
FormatUMD
Nettstedwww.jp.square-enix.com/game/detail/ccff7/

Crisis Core: Final Fantasy VII (クライシス コア -ファイナルファンタジーVII- Kuraishisu Koa -Fainaru Fantajī Sebun-) er et action-rollespill utviklet og utgitt av Square Enix til Sonys PlayStation Portable. Spillet er en del av Compilation of Final Fantasy VII-serien, som også inkluderer spillene Before Crisis: Final Fantasy VII og Dirge of Cerberus: Final Fantasy VII; i tillegg til filmen Final Fantasy VII Advent Children og animen Last Order: Final Fantasy VII.

Final Fantasy VII: Crisis Core tar sted før hovedspillet Final Fantasy VII. Hovedpersonen er Zack, en kjent figur også fra hovedspillet. Final Fantasy VII: Crisis Core forklarer mye av forhistorien som leder opp til starten av Final Fantasy VII. Andre kjente hovedpersoner fra Final Fantasy VII som Sephiroth, Cloud og Aerith er ofte å sees i Crisis Core og spiller en viktig rolle.[1]

Spillmekanikk[rediger | rediger kilde]

Spilleren skal kontrollere spillets hovedperson Zack Fair, som kan kommunisere med andre karakterer, samhandle med miljøet, og engasjere ulike monstre i kamp. For hvert oppdrag som blir fullført, blir spilleren belønnet med nyttige gjenstander - og ofte blir forskjellige nye oppdrag tilgjengelige. Det finnes også en spilleautomat-lignende mekaniker for å påvirke kampene. Digital Mind Wave (DMW) har to sett med tre spinnende hjul; ett sett med tallene en til syv, og et annet hjul med bilder av karakterer som Zack blir venn med i løpet av spillet. DMW spinner automatisk så lenge Zack har minst 10 «Soldier Point» som tildeles spilleren ved å beseire forskjellige motstandere.

Zacks evner i kamp bestemmes av hva slags materiell han for øyeblikket er utstyrt med. Opp til seks forskjellige materialer kan utstyres til enhver tid, noe som kan gi Zack muligheten til å gjennomføre spesielle angrep, gi magiske trollformler, eller passive bonuser som helse-økninger, eller muligheten til å vise statistikken til den nåværende fienden i kamp. Forskjellige materialer kan oppnås gjennom hele spillet gjennom utforskning, som belønninger fra side-oppdrag, som krigsbytte eller kjøpes fra butikker. Ting kan også smeltes sammen, for å lage kraftigere versjoner med forbedrede bonuser.

Handling[rediger | rediger kilde]

Zack Fair har en god venn og mentor i Angeal Hewley, men er også gode venner med andre soldater Sephiroth og Genesis. Alle operatørene arbeider direkte under direktør Lazard, den uekte sønnen til president Shinra. Zack er også venn med tyrkerne, spesielt deres leder Tseng, og en av deres kvinnelige agenter, Cissnei. I løpet av spillet møter og blir Zack venn med den unge kvinnen Aerith. Han blir også bekjent med Cloud, en Shinra-infanterist. Zack Fair og Angeal Hewley blir sendt til Wutai, for å støtte Shinra-krigsinnsatsen. Men under konflikten forsvinner Angeal, og Zack blir utpekt til å finne både Angeal og en annet savnet soldat: Genesis Rhapsodos.

Zack, akkompagnert av Tseng, får vite at Genesis og Angeal har forlatt Shinra - og som sådan får Zack og Sephiroth i oppdrag å drepe desertørene. Med hjelp fra Dr. Hollander, en vitenskapsmann med en vendetta mot Shinra, oppretter Genesis en hær av kloner for å angripe Shinra-hovedkvarteret. Etter at styrkene blir beseiret, sporer Zack og Sephiroth opp Hollanders hemmelige laboratorium, men oppdager at Hollander hadde brukt både Genesis og Angeal som en del av «Project G» et forsøk på å lage supersoldater ved hjelp av den utenomjordiske livsformen Jenovas celler.

Senere vender Zack tilbake til sitt eget hovedkvarteret, som nå er under angrep av Genesis. Underveis allierer Zack seg med Angeal, som har utviklet tvil om hans og Genesis sine handlinger. Angeal, Zack og Sephiroth beskytter hovedkvarteret, samtidig som Angeal konfronterer Genesis - før begge to forsvinner. Zack blir deretter beordret til å undersøke Modeoheim, hvor Genesis har blitt oppdaget igjen. Underveis møter Zack en annen infanterist ved navn Cloud, og de blir snart gode venner.

I nærheten av Modeoheim blir Genesis beseiret av Zack, og Genesis ser tilsynelatende ut til å begå selvmord ved å kaste seg ned i en reaktor. Zack reiser deretter videre til Modeoheim, hvor han finner både Angeal og Hollander. Men Angeal smelter sammen med sine egne klone og muterer til et monster, og tvinger Zack til å drepe ham. Før han dør, gir Angeal ham et Buster-sverd, og ber ham om å beskytte sin ære. Det kommer etter hvert frem at Genesis fremdeles er i live og produserer kloner, hvorav noen allerede har dukket opp i Midgar. Dette tvinger Zack til å returnere, for å hjelpe til med å beskytte Aerith. Han blir deretter sendt, sammen med Sephiroth og Cloud, for å undersøke en Mako-reaktor i nærheten av Nibelheim.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]