Creeping Death

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Creeping Death
AlbumRide the Lightning
FormatEP Single
Artist, bandMetallica
Utgitt23. november 1984
InnspiltJuli 1984
SjangerThrash metal
SpråkEngelsk
PlateselskapElektra Records Megaforce
Komponist(er)James Hetfield, Cliff Burton, Lars Ulrich, Kirk Hammett
Låtskriver(e)James Hetfield
Lars Ulrich
Kirk Hammett
Cliff Burton
Produsent(er)Metallica
Flemming Rasmussen
Plass i kronologi
Fade to Black
(1984)
Creeping Death
For Whom the Bell Tolls
(1985)

Creeping Death er et spor fra Metallicas andre studioalbum; Ride the Lightning. Det er det syvende sporet på CD-en, og ble også gitt ut som en EP single i 1984 som promosjon for musikkalbumet. EP-en hadde en B-side med coversangene «Blitzkrieg» av bandet Blitzkrieg og «Am I Evil?» av Diamond Head.

Opprinnelse[rediger | rediger kilde]

Den originale versjonen av sangen ble egentlig skrevet av gitarist Kirk Hammett sitt forrige band; Exodus. Da het sangen «Die By His Hand», siden det gjentatte ganger ble sunget i sangen. James Hetfield synger i stedet «Die By My Hand» i versjonen som er på Ride the Lightning, siden sangen skal være i perspektiv fra den siste av de ti landeplagene; døden.

Sangtekst[rediger | rediger kilde]

Teksten i sangen er skrevet fra perspektivet til Gud i Andre Mosebok, den siste av de ti landeplagene. Sangen beskriver hvordan Gud lot langeplagene herje i det gamle Egypt. Landeplagene som blir nevnt i teksten er blant annet: "...,darkness three days long" som viser til den niende av de ti plagene, som sier at solen vil bli stengt ute i tre dager.

Live[rediger | rediger kilde]

Under tidligere fremførelser av sangen kunne man høre Cliff Burton – bandets tidligere bassist – hyle støttevokalen under det tredje refrenget og broen. Når Jason Newsted spilte med bandet var det vanlig at han alene sang det tredje refrenget under konsertfremførelser, så vel som det første ordet i hver eneste linje i teksten.

Sangen har helt siden den ble laget vært en del av Metallica sitt live-set. Det er den Metallica sangen som har blitt spilt nest flest ganger live.[1]

Coverinnspillinger[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]