Credo Studentmagasin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Credo Studentmagasin er et kristent studentmagasin laget av og for studenter. Det gis ut av Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag, og har som målsetning å samle studenter for å styrke og utdype deres åndelige liv.

Bladet ble startet i 1933 av Carl Fredrik Wisløff, og har kommet ut regelmessig i alle år, med unntak av to år under krigen. i 1943 ble bladet stanset av myndighetene, offisielt på grunn av papirmangel.

Bladet gikk over til sitt karakteristiske kvadratiske format i 1996 under redaktør Alexander Gjems, og kom i 2008 ut fire ganger i året. Fra 1977 kom bladet i en periode ut med hele 18 nummer i året. Fra 2011 ble studentmagasinet Credo slått sammen med medlemsbladet for skoleungdom, Fisk, og gikk tilbake til rektangulært format. Da begynte også bladet å følge med som innstikk i bladet Lagsnytt som sendes til organisasjonens støttespillere.

Credo er per 2012 primært et medlemsblad for betalende medlemmer av Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag og kommer ut 4 ganger i året. Credo trykkes i 2012 i et opplag på ca. 3000 og som innstikk i Lagsnytt med opplag på ca. 10 000.

Redaktører[rediger | rediger kilde]

Nåværende redaktør er Martin Haagensen (fra mars 2016).

Tidligere redaktører

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]