Cranford (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Cranford
Generell informasjon
SjangerDrama / Komedie
Prod.landBritisk
Sesonger1
Episoder7
Lengde60 (per episode)
SpråkEngelsk
Basert påCranford, My Lady Ludlow, Mr. Harrison's Confessions
MedvirkendeJudi Dench
Bak kamera
Skaper(e)Sue Birtwistle
ProdusentSue Birtwistle
RegiSimon Curtis
Sending
Periode18. november16. desember 2007
TV-kanalBBC One
Teknisk informasjon
BildeformatHDTV
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Cranford er en britisk TV-serie fra 2007. Serien bygger på de tre lange novellene Cranford, My Lady Ludlow og Mr Harrison's Confessions, skrevet av Elizabeth Gaskell mellom 1849 og 1858. Handlingen er derfor lagt til England i 1840-årene.

I Storbritannia ble serien vist i fire episoder på BBC One i november og desember 2007. I USA ble serien vist i tre episoder på PBS som en del av deres Masterpiece i mai 2008. I Norge ble serien også vist i tre deler, i julen 2008.

Handling[rediger | rediger kilde]

Historien ble lagt til begynnelsen av 1840-tallet i den fiktive landsbyen Cranford i Cheshire-fylket i det nord-vestlige England, og fokuserer først og fremst på områdets enslige kvinnelige innbyggere som er komfortable med deres tradisjonelle levemåte.

Blant de viktigste mannlige karakterene er den nyankomne Dr. Frank Harrison, som snart får romantiske følelser for en av de lokale innbyggerne, Sophy. Dr. Morgan, er en gammeldags doktor - som føler seg utfordret av de unge ideene til sin nye mye yngre partner. En annen innbygger, Pastor Hutton, er en enkemann med fire barn hvis religiøse overbevisning noen ganger går i strid med hans instinkter som far.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Francesca Annis

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]