Coupling

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Coupling er en britisk sitcom som gikk på BBC mellom 2000 og 2004. Alt i alt ble det laget 28 episoder fordelt på 4 sesonger. I tillegg ble det spilt inn fire amerikanske episoder med andre skuespillere. Dette ble imidlertid en fiasko, og episodene ble aldri sendt. Serien tar for seg forhold og seksuelle relasjoner de seks hovedpersonene er involvert i.

Serien er av enkelte blitt kritisert for å være en kopi av den amerikanske TV-serien Venner for livet.

I Norge ble den først vist på TVNorge i 2002 med tittelen To, fire, sex. I 2005 ble serien begynt sendt på NRK 2.[1]

Hovedpersoner[rediger | rediger kilde]

Steve Taylor[rediger | rediger kilde]

Steve, spilt av Jack Davenport, er Jeffs bestevenn, Susans kjæreste/forlovede og Janes eks-kjæreste. En av Steves fremste egenskaper er evnen til å si det minst passende, gjerne i pressede situasjoner. På tross av dette fremstår Steve som den mest fornuftige av mennene i serien. Det blir aldri referert til Steves arbeid i serien, men ifølge Moffat er det skrevet ut fra at han er forfatter.

Susan Walker[rediger | rediger kilde]

Susan, spilt av Sarah Alexander er Steves kjæreste, Sallys bestevenn og Patricks eks-kjæreste. Susan fremstår som en velorganisert person, og mye av komikken i hennes karakter ligger nettopp i kontrasten både til Steve og til Sally og Jane. Samtidig viser hun til tider også en viss usikkerhet, noe hun gjerne lar gå ut over Steve. Susan jobber for øvrig ved samme kontor som Jeff.

Jeff Murdoch[rediger | rediger kilde]

Jeff, spilt av Richard Coyle er Steves bestevenn, og, på tross av at han er waliser, kommer det flere ganger i serien henvisninger til at de gikk på skole sammen. Jeff er en utpreget komisk figur som er elendig til å forholde seg til kvinner. Den seksuelle frustrasjonen han ikke kan skjule, blandet med vanvittige historier og fantasier om forhold og sex, i særdeleshet lesbiske forhold, samt et snev av noe som neppe kan være annet enn Tourettes syndrom, gjorde Jeff til en elsket figur blant seriens seere. Imidlertid opplevde Coyle assosiasjonen mellom ham og sin rollefigur hemmende, og trakk seg derfor etter den tredje sesongen.

Sally Harper[rediger | rediger kilde]

Sally, spilt av Kate Issit, er Susans bestevenn. Hun driver en skjønnhetssalong, samtidig som hun er nærmest manisk opptatt av sitt eget utseende og frykten for å bli gammel. Hennes største frykt ser ut til å være frykten for å dø ensom. På tross av dette utmerker hun seg særlig i de første sesongene som en person som ikke er i stand til å ha et vellykket forhold. Sally er ellers en trofast Labour Party-velger.

Patrick Maitland[rediger | rediger kilde]

Patrick, spilt av Ben Miles er Susans eks-kjæreste og en utpreget sportsbilkjørende playboy og Tory-velger. Patrick gir inntrykk av å ha en svært ensporet tankegang der det eneste målet er å få seg sex, og videofilmer ofte erobringene sine. Det er gjennom serien flere hentydninger til at han skal være godt utstyrt nedentil. Uten at det sies eksplisitt er det mye som tyder på at han er forretningsmann.

Jane Christie[rediger | rediger kilde]

Jane, spilt av Gina Bellman er Steves eks-kjæreste, noe hun har problemer med å komme over. Følgelig har hun store problemer med de forholdene hun gjennom serien ender opp i. Hun hevder også å være biseksuell, selv om det er en påstand som betviles av de andre. Jane er ellers ansatt i en lokalradiostasjon der hun har ansvaret for trafikkrapportene.

Oliver Morris[rediger | rediger kilde]

Oliver, spilt av Richard Mylan dukker opp som fast figur i fjerde sesongen gjennom at han har avtalt et (katastrofalt, skal det vise seg) stevnemøte med Jane. På dette tidspunktet er han preget av ennå ikke å ha kommet over å ha blitt dumpet for halvannet år siden. Oliver driver en tegneseriebutikk og er en utpreget nerd. Som komisk figur spiller han nærmest en slapstick-rolle ved at han til stadighet havner i ydmykende situasjoner.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «På ’an igjen!». arkiv.nrk.no. 2005. Besøkt 19. november 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]