Conflict (spillserie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Conflict
UtviklerPivotal Games
UtgiverSCi
Gotham Games
Global Star Software
2K Games
Eidos Interactive
PlattformPlayStation 2
PlayStation 3
Xbox
Xbox 360
Nintendo GameCube
Microsoft Windows

Conflict er en spillserie bestående av fem uavhengige spill, og er utviklet av Pivotal Games. Det første spillet i serien, Conflict: Desert Storm, ble utgitt den 13. september 2002 i Europa og 30. september 2002 i Nord-Amerika, og det siste spillet i serien, Conflict: Denied Ops, ble utgitt den 8. februar 2008 i Europa og 13. februar 2008 i Nord-Amerika. Spillserien har totalt solgt mer enn seks millioner eksemplarer.[1]

Spill[rediger | rediger kilde]

Conflict: Desert Storm (2002)[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Conflict: Desert Storm

Conflict: Desert Storm er satt til Gulfkrigen, og man spiller som John Bradley, Paul Foley, Mick Connors og David Jones.

Conflict: Desert Storm II (2003)[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Conflict: Desert Storm II

Conflict: Desert Storm II, også under navnet «Conflict: Desert Storm II Back to Baghdad», tar også plass under Gulfkrigen, hvor de samme karakterene returnerer tilbake til Irak og Kuwait.

Conflict: Vietnam (2004)[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Conflict: Vietnam

Conflict: Vietnam finner sted under Vietnamkrigen, og man spiller som Frank "Ragman" Wier, Bruce "Junior" Lesh, Will "Hoss" Shafer og Harold "Cherry/Doc" Kahler.

Conflict: Global Storm (2005)[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Conflict: Global Storm

Conflict: Global Storm er satt til nåtid, og handler om kontraterrorisme fremfor én spesifikk krig. Her gjenforenes karakterene fra Conflict: Desert Storm og Conflict: Desert Storm II, og i tillegg møter vi en ny karakter, Carrie Sherman.

Conflict: Denied Ops (2008)[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Conflict: Denied Ops

Conflict: Denied Ops er også satt til nåtiden. I stedet for å ha fire spillbare karakterer, er det kun to, og disse er begge fra CIA.

Referanser[rediger | rediger kilde]