Conflict: Vietnam

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Conflict: Vietnam
UtviklerPivotal Games
UtgiverSCi, Global Star Software
SerieConflict
PlattformPlayStation 2
Xbox
Microsoft Windows
UtgivelseNA 5. oktober 2004
EU 3. september 2004
[1]
SjangerTaktisk skytespill, actionspill
ModusEnspiller, flerspiller

Conflict: Vietnam er det tredje spillet i Conflict-serien, og har handling under Vietnamkrigen. Da forgjengerne fant sted under Gulfkrigen, flere tiår senere, er det fire nye figurer vi møter i dette spillet. Her får man spille som sersjant Frank «Ragman» Wier, korporal Bruce «Junior» Lesh, korporal Will «Hoss» Shafer og menig Harold «Doc» Kahler. Harold Kahler går i starten under kallenavnet «Cherry», en henvisning til at han er helt ny og uerfaren, mens de tre andre har vært i Vietnam en stund.

Handling[rediger | rediger kilde]

Spillet starter med at firemannstroppen lander i Ghost Town, som var hovedbasen for 101st Airborne Divisions operasjoner under Vietnamkrigen. Før det første oppdraget med resten av laget, må Harold Kahler hente våpen og medisinsk utstyr før han må hjelpe til med å hamle opp med en liten trefning med Vietcong-tropper ved en usikret bunker.

Det første oppdraget starter ikke så bra, når en pansret bil blir ødelagt av en landmine, men Ragman og hans team fullfører oppdraget ved å drepe Vietcong-styrker i en sivil landsby og å klarere en Vietcong-posisjon lengre inn i skogen. Tilbake i Ghost Town har Tet-offensiven startet, og basen er under beleiring av store mengder Vietcong-soldater og en T-34 stridsvogn. Under konstant angrep tar Ragman og laget hans seg bort til Obersten i sentrum av basen, hvor de fleste Vietcong-soldatene konsentrerer sitt angrep og hvor stridsvognen sakte, men sikkert er på vei mot. Ved hjelp av et kamphelikopter blir stridsvognen ødelagt og de resterende Vietcong-soldatene drept.

Dager etter angrepet blir Ragmans lag sendt ut på et oppdrag med Blue Team som går ut på å nøytralisere Vietcong-utposter i den vietnamesiske jungelen, men idet et helikopter er i ferd med å lande Blue Team blir det skutt ned av en RPG. Ragmans lag reiser fra helikopterets havaristed for å møte Løytnanten og eventuelle andre overlevende fra troppen, dog alle soldatene fra Blue Team ble drept da helikopteret ble skutt ned. Laget greier å lokalisere Løytnanten, som har overlevd og besitter en radio laget kan bruke til å beordre en evakuering. Dessverre blir Løytnanten omringet og henrettet av Vietcong-soldater, og liket hans faller ned i en dal sammen med radioen.

Uten radioen har ikke Ragman og hans lag annet valg enn å fortsette gjennom jungelen og kjempe seg gjennom utpostene som sperrer veien mellom dem og punktet hvor de skal bli plukket opp. Idet laget kommer seg gjennom en utpost blir helikopteret deres skutt ned av en luftvernmissil, og et fly har blitt sendt for å slippe napalm på krasjstedet, akkurat der Ragman og laget hans er. Mens laget kjemper seg tilbake for å komme seg unna flammene, får de kontakt med en patruljerende amerikansk båt i en elv i nærheten.

Etter å ha kjempet seg frem til elven, går Ragman og laget hans ombord i båten. Båtføreren, kjent som «The Chief», informerer dem om at han er på vei opp mot «Charlie's Point», en bevoktet kanal som brukes av Vietcong for å frakte våpen og soldater til Sør-Vietnam. Ved hjelp av et kamphelikopter klarerer de området. Idet området er sikkert blir The Chief skutt og drept, og båten blir tvunget til land hvor de blir møtt av en gruppe innfødte fra degarfolkene. Lederen forteller Ragman og laget at hvis de finner en hellig statue verdsatt av folket hans, vil de bli frigitt og ført til en radio. Statuen er plassert i et tempel hvor mange Vietcong-soldater gjemmer seg, og etter å ha kjempet seg innover i tempelet finner de både statuen og flere sivile. Når de gir statuen tilbake til lederen, blir de som lovet fraktet til en radio før de blir hentet tilbake til en annen base.

Laget ankommer en annen base, og denne basen er under beleiring av den nordvietnamesiske hærens panserbataljon, og mange soldater blir skadet og drept under angrepet (inkludert en menig ved navn Foley, som er en mulig referanse til en figur ved samme navn i Conflict: Desert Storm og Conflict: Desert Storm II). Idet Major Wallace berømmer Ragmans lag, kaster en døende NVA-soldat inn bunkeren hvor laget og majoren er i, og eksplosjonen gjør dem alle bevisstløse. Laget og majoren blir tatt til fange og blir tvunget til å spille russisk rulett. Ragman og majoren er de første som må spille, og majoren dør under første runde. Ragman lurer soldatene til å putte tre kuler inn i kammeret på revolveren, og bruker disse kulene til å drepe dem. Dette gir ham tid til å frigjøre resten av laget hans og noen sivile personer i basen.

Laget finner en NVA-jeep og flykter fra basen og møter en australsk SAS-tropp som skal ødelegge et nettverk av tunnelganger som ble brukt av Vietcong. Ragmans lag hjelper til ved å angripe Vietcong-soldatene fra den andre siden, slik at de blir sperret inne idet bomben detoneres. Etter dette blir Ragman og laget fraktet til Huế, hvor slaget om byen er i ferd med å starte. Ragmans lag får styre en M48 Patton-stridsvogn. Idet laget nøytraliserer de resterende Vietcong- og NVA-soldatene, får de sitte på med et helikopter som frakter dem til en Vietcong-utpost som har blitt forsterket av stjålne luftvernmissiler. Laget ødelegger luftvern-posisjonene, men idet helikopteret deres forlater området blir det skutt ned av en RPG. Laget overlever, men helikopterpilotene blir drept av en stridsvogn. Strandet nok en gang bestemmer laget seg for å kjempe seg inn i en base i nærheten hvor en NVA-general er stasjonert, og mot alle odds greier de dette og overlever, og dette er slutten på spillets kampanje.

En avsluttende filmsekvens forteller oss hvordan det gikk med laget etter spillets hendelser. Hoss vervet seg for enda en periode i krigen. Ifølge en full CIA-agent befinner Hoss seg i Kambodsja for å oppfylle hans behov for mer kamp. Junior fikk reise hjem når han hadde fullført sin periode i Vietnam, men ble medlem av The Black Panthers, som resulterte i at han døde under en skuddveksling med FBI i New York. Ragman reiste også hjem, og flyttet til et ensomt sted i Rocky Mountains hvor han levde i fred med hunden sin som han kalte «Ho Chi Minh». Doc giftet seg, fikk barn og ble en respektert lege.

Spillbarhet[rediger | rediger kilde]

Conflict: Vietnam er et tredjepersonsskytespill. Man kan til enhver tid bytte mellom å styre de fire figurene, og kan gi ordre til de man ikke styrer. Man kan også spille sammen flere personer over delt skjerm.

Referanser[rediger | rediger kilde]