Compello

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Compello
BransjeIKT
Etablert2011
HovedkontorSkøyen, Oslo
LandNorge
Produkt(er)EDI, eFaktura og Fakturagodkjenning
Adm.dir.Torgeir Letting
Nettstedwww.compello.com

Compello AS er et norsk IT-selskap etablert i 2011 etter en sammenslåing av Compello Software og Client Computing Europe. Selskapet utvikler løsninger for å automatisere dataflyt, og er leverandør av løsninger innenfor områdene EDI, eFaktura og fakturagodkjenning. Selskapet er eid av Visma og har hovedkontor på Skøyen i Oslo.

Compello Gruppen har mer enn 80 ansatte i Oslo, Larvik, Stockholm og Colombo [1]. Selskapet har et samarbeid med Microsoft, og ble i 2014 kåret til «Årets Norske Programvarehus» på Microsoft årlige partnerkonferanse i Washington D.C.[2] [3]

Historie[rediger | rediger kilde]

Client Computing Europe ASA innfusjonerte i 2011 Compello Software AS og skiftet samtidig navn til Compello AS.[4] Client Computing ble startet i 1995 og hadde opprinnelig fokusert på meldingsflyt og EDI-meldinger til kraft- og tekstilbransjen. Virksomheten ekspanderte til Sverige i 1998 gjennom overtagelse av Posten/SDS sin EDI-virksomhet og i 2006 til Tyskland gjennom overtagelse av det tyske selskapet GLI GmbH.

I 2004 startet selskapet med eFaktura gjennom investeringer i Euronova AS som etter hvert ble et heleid datterselskap med navnet Client Computing Norway AS.

De norske aktivitetene innenfor EDI og eFaktura ble organisert i Client Computing Utility AS og Client Computing Norway AS. Høsten 2010 ble Client Computing Utility AS innfusjonert i Client Computing Norway AS. Client Computing Norway AS innfusjoneres i 2012 i Compello AS.

I 1997 ble Compello Software etablert med fokus på elektronisk fakturagodkjenning. Dette dekker fakturaskanning (OCR), fakturatolkning, fakturaflyt og integrasjon til økonomisystemet. Selskapet ble i 2011 innfusjonert i Client Computing Europe ASA.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Om oss» Arkivert 10. november 2014 hos Wayback Machine. Compello
  2. ^ «Årets programvarehus» Arkivert 10. november 2014 hos Wayback Machine. Computerworld 13. August 2014
  3. ^ «Compello kåret til årets programvarehus» Arkivert 10. november 2014 hos Wayback Machine. Logistikk & Ledelse 12. August 2014
  4. ^ «Fusjon mellom Client Computing Europe og Compello Software» Arkivert 17. august 2016 hos Wayback Machine. Etrinell AS

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Offisielt nettsted