Communic

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Communic
Communic i 2007
OpphavNorges flagg Kristiansand
Periode2003 - idag
SjangerProgressiv metal
Aktive år2003
PlateselskapNuclear Blast
Nettstedwww.communic.org
Medlemmer
Oddleif Stensland — vokal og gitar
Erik Mortensen — bassgitar
Tor Atle Andersen — slagverk
Andre forhold

Communic er et progressiv metal-band fra Mandal/Kristiansand.

Bandet ble etablert i 2003 som et sideprosjekt av gitarist Oddleif Stensland (tidligere i bandet Ingermanland), og trommeslager Tor Atle Andersen, begge fra bandet Scariot. Ettervert kom bassist Erik Mortensen med, som tidligere hadde spilt med Stensland i bandet Ingermanland.

I januar 2004 spilte bandet inn de første sporene til demoen Conspiracy in Mind, som kun ble trykket i 100 eksemplarer. Bandet signerte med det danske selskapet Intromental Management i mars, og demoen ble utvalgt som «Demo of the Month» av tidsskriftet Rock Hard i april. Stensland forlot så Scariot for å fullt kunne konsentrere seg om Communic. I juli signerte bandet med plateselskapet Nuclear Blast, og 21. februar 2005 kom debutalbumet Conspiracy in Mind, innspilt i Danmark. Den danske keyboardisten Peter Jensen spilte keyboard på albumet, og var med på den påfølgende turneen.

I 2006 reiste bandet igjen til Danmark for å spille inn oppfølgeralbumet Waves of Visual Decay, som ble utgitt i mai samme år. Norske Endre Kirkesola ble tatt med for å ta seg av keyboardspillingen på albumet. Bandets tredje album; Payment of Existence, ble utgitt 30. mai 2008 i Europa, og i USA 30. juli samme år, på Locomotive Music.

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]