Combine

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Combine er fiktive romvesener og modifiserte mennesker fra Valve Corporations førstepersonsskytespill Half-Life 2.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

I spillet Half-Life 2 har Combine kommet til vårt univers gjennom en portal fra deres rike. Combine brukte portalstormen som følget Nihilanths (Half-Life 1) død til å komme videre til menneskehetens univers. Denne invasjonen kalles Seven Hour War og var en krig så overvelmende på forsvar og militære styrker på vår planet at de ble slått av Combine på sju timer.

Combine ledes av Advisors, en underrase av Combine som har sterke telepatiske krefter. Combine har sørget for at det bare finnes noen få steder igjen på jorden hvor man kan overleve, deriblant City 17, hvor mye av handlingen i Half-Life 2 foregår. I store deler av spillet hersker Combine totalt over verdens gjenværende steder, med Dr. Wallace Breen som en administrator for Combine-styrker på jorda (Overwatch), kontrollert av Advisors.

Liste over forskjellige Combine[rediger | rediger kilde]

Humanoide Combine[rediger | rediger kilde]

Alle de forskjellige typene humanoide Combine i Half-Life 2 og oppfølgerne utgjør Combine Overwatch. Humanoide Combine er modifiserte mennesker som har gjennomgått hjernevask og forskjellige operasjoner for å bli mer effektive i kamp, med unntak av Civil Protection.

Civil Protection er vanlige mennesker som frivillig har godtatt å bli medlem av Combine Overwatch i bytte mot grunnleggende livsnødvendigheter som vann, mat og tak over hodet. Civil Protection fungerer som et slags politi i de gjenværende stedene på jorden, hvor de får oppgaver som å lede avhøringer, inspeksjoner, torturering og mord. Den karakteristiske, hvite masken og den harske, metalliske stemmen som kommer fra en vocoder innebygget i drakten, er for å skape frykt og hindre i at sivile gjør opprør. Civil Protection er gjerne utstyrt med en såkalt stunstick, en slags batong, og de har ofte 9mm pistol og av og til MP7-maskingevær.

Combine Soldier er modifiserte mennesker som er en del av militæret til Combine. Combine Soldiers er spesielt laget for kamp, og er utstyrt med en grå bekledning bedre enn Civil Protections bekledning. MP7-maskingevær, 9mm-pistolen og SPAS-12 Shotgun er blant arsenalet til Soldier, i tillegg til granater. Combine Soldier blir en vanlig motstander et stykke uti spillet. Det finnes også en alternativ versjon av Combine Soldier funnet i eks-fengslet Nova Prospekt. Disse bærer en blå drakt og er noe bedre enn de originale Soldiers.

Combine Elite er en forbedret versjon av Combine Soldier med egen hvit drakt og maske med et rødt øye. Combine Elite mottar viktige oppgaver, og er til og med sett som Dr. Breens personlige livvakter. De er ofte utstyrt med Pulse Rifle, inkludert energikuler som skytes ut av et løp på rifla. Denne typen Combine møtes først på mot slutten av spillet.

Stalker er modifiserte mennesker som brukes til å utføre mindre krevende oppgaver inne i Citadel, gjerne med tilknytning til intelligens heller enn kampferdigheter. De bærer ingen form for rustning og går med en slags form for krykker ytterst på bena.

Combine Synth[rediger | rediger kilde]

Combine Synth er de livsformene som ankom vårt univers gjennom en portal. Mens de humanoide Combine er modifiserte mennesker, er Combine Synth trolig Combines egne arter.

Combine Advisor er trolig den herskende rasen i Combine-riket. Man ser dem kun på skjermer i Half-Life 2, men dukker opp flere ganger i Half Life 2: Episode 1 og 2. Advisors er på størrelse med nesehorn, og er formet omtrent som klumper. De har ingen lemmer eller øyne, men noe lignende et mekanisk øye på den venstre siden av hodet. Til tross for de fysiske manglene, har Advisors trolig oppnådd en høy mental utvikling og evne til å bruke telepati. Hver gang en Advisor er i nærheten i spillene, opplever man synssvikt, balansesvikt og hodesmerter. Det er også trolig at de bruker telepati til å bevege seg, da de flyr fritt rundt uten noen form for vinger. Combine Advisors føder på mennesker ved å stikke en tentakkelaktig tunge ut av munnen og inn i bakhodet på tilfeldige ofre, sett i Episode 2.

Combine Dropship er hummerlignende vesener som brukes til lufttransport av Combine-styrker. De er aldri direkte fiendtlige gjennom spillene. Man får muligheten til å skyte ned ett med Air Boat i kapittelet Water Hazard, men ellers kommer de og drar for fort til at man rekker å skade dem ordentlig.

Combine Gunship er hovedluftstyrkene til Combine. Noe mindre enn Dropships, er de utstyrt med en kanon som skyter dødelige skudd, og tar kun skade av tyngre våpen som RPG Launcher. De kan bli sett fly ut av enorme vinduer på Citadel mot slutten av Half-Life 2.

Hunter er en type Combine spesielt utviklet for terreng og villmark, og er derfor en regelmessig fiende i Half-Life 2: Episode 2 hvor handlingen foregår i skogen White Forest. En hunter består av en kjerne med to blått lysende hull over hverandre, som trolig fungerer som øyne. Fra denne kjernen strekker det seg tre lange bein, som gir Hunteren evne til å bevege seg spesielt fort. De opererer ofte i grupper og bruker et innebygget våpen som skyter blå piler som fester seg til materiale, for så å eksplodere og skade alt i nærheten.

Strider er Combine Synths høye som hus, tilpasset urbane miljøer. Kroppen deres består av en kjerne som det strekker seg tre lange bein fra. Denne kjernen forblir høyt over bakken, og er utstyrt med en dødelig kanon. På grunn av Stridernes størrelse er de immune mot alle de vanlige våpene i arsenalet til Gordon Freeman, kun RPG-kanonen fungerer. I Episode 2 er det også mulig å eliminere Striderne ved hjelp av Gravity Gun og Magnuson's Device.

Crab Synth er en blanding av en hodekrabbe, antguard og maskin. Disse er kun blitt sett i Half-life 2 under transporteringen til dr. Breen's kontor. Deres våpen er ent maskingevær plassert på ryggen.

Liste over Combine-teknologi[rediger | rediger kilde]

Combine bruker i handlingsforløpet i Half-Life 2 mye forskjellig teknologi for å overvåke samfunnet, samt eliminere opponerende grupper og beskytte viktige baser og produksjonssentre som Citadel og Nova Prospekt.

City Scanner er et flyvende kamera som overvåker de sivile i de gjenværende bystrøkene på jorda. City Scanneren kan distrahere ved å blende med blitzen sin, men angriper aldri. De kan også tilkalle Combine-styrker.

Shield Scanner er en alternativ, mer kompakt utgave av City Scanner. På seg bærer de gjerne Hopper Mines, som indikerer at de brukes til mer offensivt arbeid enn City Scanner.

Manhack er flyvende, små maskiner med roterende knivblader som tar utgangspunkt i å fly bort til motstandere og skjære dem med knivbladene. Tidlig i spillet kan man se at Civil Protection tar dem frem fra lomma og kaster dem ut i lufta slik at de aktiveres.

Rollermine er små, elektriske miner som ruller mot deg og gir elektrosjokk ved direkte kontakt. De tar kun skade av eksplosiver, men kan også bli sluppet i vannet eller kastet unna med Gravity Gun.

Hopper Mine er middels store miner som hopper opp og eksploderer hvis en motstander kommer i nærheten. Trikset er å løsne dem fra bakken med Gravity Gun. Når man da slipper dem ned igjen blir de en av dine allierte og reagerer mot dine motstandere samme måte som de ellers ville gjort mot deg og dine.

Hunter-Chopper er et motstandsdyktig helikopter utviklet av Combine. Hunter-Choppers blir sjeldnere sett enn Combine Gunships som bygger på den samme strategien, og tar lengre tid å eventuelt skyte ned. Det tar kun skade av eksplosiver, da med RPG-kanonen som et godt valg.

Combine Turrets har trolig kunstig intelligens, og finnes i tre forskjellige former. De stående turretene er de vanligste, og kan bli overvunnet ved å dytte dem slik at de faller. Gjennom spillet treffer man også på turreter festet i taket (Ceiling Turrets) og Bunker Turrets, som kommer ut av små hull i bakken (sett i museumsbygningen i Half-Life 2, kapittel 11: Follow Freeman).

Vi har også de manuelle Turretene, som både Gordon Freeman og motstanderne hans kan bruke. Fordelen ved disse er at de aldri går tom for ammunisjon.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]