Colwinston

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Colwinston
Tregolwyn
Parti fra Colwinston
LandStorbritannias flagg Storbritannia
Konst. landWales’ flagg Wales
Hovedområde:Vale of Glamorgan
Trad. grevskap:Glamorgan
Bevart grevskap:South Glamorgan
StatusLandsby (village)
PostnummerCF71
Kart
Colwinston
51°28′07″N 3°31′34″V

Colwinston er en landsby i Vale of Glamorgan i Wales. Landsbyen er et verdslig sogn med et sogneråd med syv valgte medlemmer.

Den er kjent for en kirke fra 1111 viet til Erkeengelen Mikael og alle engler. Det ble gjennomført en større restaurering av kirken i forbindelse med feiringen av årtusenskiftet. Et minnesmerke i kirken har en spesiell historie. Under første verdenskrig gjorde 23 menn fra Colwinston tjeneste ved fronten. Folk i landsbyen samlet inn penger for å sikre dem noen luksusvarer i skyttergravene, men la også litt til side for å kunne sette opp et minnesmerke. Men ved krigens slutt viste det seg at alle 23 kom velberget hjem, og minnesmerke fikk derfor teksten «Til ære for mennene fra sognet som gjorde tjeneste i den store krigen 1914–1918». Under andre verdenskrig så det lenge ut til at historien skulle gjenta seg, men major H.D.B. Prichard falt i Frankrike i 1944. Det elektriske lyset i kirken ble installert til ære for hans offer, og det er en bronseplakett i kirken som forteller om ham.

Agatha Christie var ofte på besøk i landsbyen, og noen av hennes etterkommere har bosatt seg der.

En veistrekning utenfor Colwinston kalles The Golden Mile. Årsaken skal være at et regiment fra Cromwells styrker stilte opp der for å få lønn, en gullmynt pr. mann.

Det er bussforbindelse til Bridgend, og derfra videre til andre steder i Wales.