Citroën LN

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Citroen LN bleu.jpg

Citroën LN (Helene) og Citroën LNA (Helena) var supermini biler produsert av den franske bilprodusenten Citroën mellom 1975 og 1985.

LN ble introdusert i 1975 som en omarbeidet versjon av Peugeots 104 Z, og ble drevet av den økonomiske 602 ccm to-sylindret bensinmotor fra Citroën 2CV. Utstyrsnivået var lavet, men LN viktigste salgsargumenter var den billig prisen og driftsøkonomien.

Citroën LN ble opprinnelige bare solgt i Frankrike, men da den kraftigere erstatning LNA ble introdusert i 1983, ble de eksportert til det meste av Europa (inkludert høyrestyrte versjoner for Storbritannia). Den hadde en kraftigere og mer moderne 652 ccm to-sylindrede motoren fra Citroën Visa. Denne ble senere erstattet av en 1100 ccm firesylindret motor som hadde en toppfart på nesten 145 km / t.

Samtidig som LNA ble lansert, med sitt Peugeot karosseri, skapte Talbot Samba også en bil på samme karoseri som hadde firkantet frontlykter og en annen men litt lenger karoseri. LNA produksjonen opphørte sommeren 1985, mens Talbot Samba overlevd et år lengre. Peugeot 104 forble i produksjon frem til 1988 selv om dens etterfølger, 205, hadde blitt lansert fem år tidligere.