Christian Skolmen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Christian Skolmen
Født28. okt. 1970[1]Rediger på Wikidata (53 år)
BeskjeftigelseSkuespiller, fjernsynsskuespiller Rediger på Wikidata
EktefelleIsabel Skolmen (2014)[2]
FarJon Skolmen
SøskenTine Skolmen
NasjonalitetNorge
IMDbIMDb

Christian Skolmen (født 1970) er en norsk skuespiller som siden 1995 har vært ansatt ved Nationaltheatret, der han blant annet har spilt i Kongs-Emnerne (Ibsen), De tre musketerer (Dumas) og Bakkantinnene (Evripides).

Han har også vært tilknyttet Torshovteatret i forestillingen Ondskapen (Jan Guillou), og spilt ved Trøndelag Teater i Peer Gynt (Ibsen). Våren 2008 spilte han i Populærmusikk fra VittulaChristiania Theater. I 2010 fikk han Heddaprisen som beste mannlige medspiller for rollene som Bjørge i Hustyrannen på Nationaltheatret og som Richard Løvehjerte i ØrkenstormerLitteraturhuset i Oslo.[3]

På TV-skjermen har Skolmen vært å se i Hunter (NRK), Hombres (TV-Norge) og Sejer (NRK), sistnevnte basert på romanserien av Karin Fossum. Han var også av fem programledere i Underholdningsavdelingen i sesong 4, hvor han kommer inn for Robert Stoltenberg.

Han er sønn av underholdningsartisten Jon Skolmen.

Utvalgt filmografi[rediger | rediger kilde]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ ČSFD, ČSFD person-ID 211958[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ www.vg.no, besøkt 26. mars 2020[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ «Tre Heddapriser til Trøndelag Teater». adressa.no. 12. september 2010. Arkivert fra originalen 20. september 2010. Besøkt 14. september 2010. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]