Children of God

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Children of God
The Family International
Guds Barn
Grunnlagt 1970-tallet
Grunnlegger David Brandt Berg

Children of God eller «Guds Barn» er forløperen til «The Family of Love», deretter «The Family», fram til dagens «The Family International» (TFI), og var/er en ny-religiøs bevegelse grunnlagt av amerikaneren David Brandt Berg, populært kjent som «Moses David». Bevegelsen har regelmessig figurert i nyhetsbildet siden begynnelsen av 1970-tallet.

Berg skal ha sagt «Djevelen hater sex – men Gud elsker det» og «Det er overhodet ingenting galt med sex, så lenge det er praktisert i kjærlighet...».

I løpet av 1970-tallet fikk sekten på verdensbasis mange tusen medlemmer – et anslag er 15 000 – og spredte seg til alle verdensdeler. Organisasjonen er nå (2008) aktiv i over 100 land. I Norge skal det ha vært flere hundre medlemmer.

Medlemmene i «Guds Barn» som først levde nærmest i sølibat, bortsett fra de av medlemmene som var gift, ble siden kjent for å ha et radikalt syn på seksualitet. De praktiserte fri sex og bodde sammen i kollektiver. Dette førte senere til anklager om seksuell omgang med mindreårige.

I senere tid har nyhetene omhandlet Ricky Rodriguez, som var adoptivsønnen til grunnleggeren Berg. Ricky endte med å ta livet av et medlem av den nåværende «The Family International» før han på tragisk vis endte sitt eget liv.

religionsstubbDenne religionsrelaterte artikkelen er dessverre kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.