Charles Antoine Delgobe

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Charles Antoine Delgobe
Født11. nov. 1844Rediger på Wikidata
Død1. jan. 1916Rediger på Wikidata (71 år)
BeskjeftigelseOversetter, ingeniør, forretningsdrivende, genealog, geolog, heraldiker, mineralog, numismatiker Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Charles Antoine Delgobe (født 11. november 1844 i Château-Thierry i departementet Aisne i Frankrike, død 1. januar 1916 ved Kristiania) var en fransk-norsk ingeniør og genealog.

Delgobe tok bergingeniørseksamen i Paris i 1867 og kom i 1870 till Norge som direktør for Vigsnes Kobberverk. Han ble i 1877 driftsdirektør og i 1879 generaldirektør for de av et fransk selskap drevne apatittgruvene i Bamble, Norges da største private gruveselskap.

Fra 1887 var Delgobe bosatt i Kristiania som sivilingeniør, oversetter og var fra 1907 belgisk visekonsul. Han skaffet seg svært grundige kunnskaper i norsk historie og genealogi, og skapte store samlinger innen disse emner, som omfattet hele Norge. Han utgav Stamtavle over familien Holberg (1884) og skrev en del avhandlinger. Men størst betydning fikk han for den genealogiske forskningen ved uttrettelig å bistå andre med sine kunnskaper. Hans bibliotek og samlinger kom til stiftsarkivet i Kristiania og derfra til Statsarkivet i Oslo.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]