Changing Lanes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Changing Lanes.
Generell informasjon
UtgivelsesårUSAs flagg 12. april 2002
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde99 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiRoger Michell
ProdusentScott Rudin
Scott Aversano
ManusforfatterMichael Tolkin
Foran kamera
MedvirkendeBen Affleck
Samuel L. Jackson
Annen informasjon
Budsjett$45 million
Prod.selskapParamount Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Changing Lanes er en amerikansk thrillerfilm fra 2002, regissert av Roger Michell. Hovedrollene spilles av Ben Affleck og Samuel L. Jackson. Filmen ble produsert av Paramount Pictures, og ble sluppet i Nord-Amerika den 12. april 2002.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

En vellykket advokat fra New York, Gavin Banek, har hastverk med å sende inn noen papirer som skal bevise at en mann signerte noen viktige dokumenter til advokatfirmaet som Banek arbeider for. Han kolliderer med bilen til forsikringsselger, Doyle Gipson, som også har hastverk for å rekke ett rettsmøte for å få foreldreretten til barna sine og for å hindre at hans fraseparerte kone tar dem med seg til Oregon. Banek prøver å løse problemet med å gi Gipson en blank sjekk, men Gipson nekter å akseptere dette. Han vil heller sende inn en politianmeldelse og forsikringskrav, men Banek sier "bedre lykke neste gang" og reiser sin vei. Etter å ha ankommet rettssaken for sent, oppdager Gipson at saken fant sted uten ham, og at den ikke gikk i hans favør. Dessverre for Banek, mistet han de viktige papirene sine i bilulykken, og dommeren gir ham til slutten av dagen for å skaffe papirene og levere dem til retten. Gipson, som nå er i besittelse av papirene stiller seg tvilende til å returnere disse, på grunn av hendelsene som fant sted tidligere på dagen.

Banek er desperat etter å få tilbake papirene. Han går til noen som er veldig flink med datamaskiner, og som fjerner alle pengene som Gipson har på bankkontoen sin. Gipson planla å bruke disse pengene og ta opp lån, for å kjøpe et hus til seg og familien sin. Gipson blir rasende, og er fast bestemt på å gjøre livet så vanskelig som mulig for Banek. Begge mennene gjør moralsk gale ting for å ta hevn på hverandre. Men etterhvert begynner de å stille spørsmål ved sine egne handlinger. Selv om Banek og Gipson er veldig forskjellige mennesker, så kan begge bli sinte og hevngjerrige, og de går vekk fra sin egen moral og etikk for å plage hverandre. Filmen ender med at begge to får et nytt syn på livet, med fokus på de moralske implikasjonene av sine handlinger. Til slutt sier de unnskyld til hverandre. Gipson returnerer dokumentene, men det viser ser å være for sent. Banek ender opp med å bruke dokumentene for å få sjefen sin til å gjøre det rette, og han vil representere Gipson pro bono slik at han kan kjøpe huset han ønsker seg. Banek besøker også Gipsons kone og forklarer alt som har skjedd, og at det var hans feil at Gipson ikke dukket opp til rettsmøtet deres. Filmen slutter med at Banek går sin vei fra samtalen med Gipsons kone, og hun og barna står og ser smilende etter ham fra gaten.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]