CentralWorld

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

CentralWorld er et kjøpesenter som ligger i Prathum Wan-distriktet i Bangkok i Thailand. Det er et av verdens største kjøpesentre. I tillegg til selve kjøpesenteret finnes også et 205 m kontorbygg og 5-stjernershotellet Centara Grand @ CentralWorld. Hele complekset har et areal på over 1 000 000 m². Andre kjøpesentre i nærheten er Siam Paragon, Gaysorn, Central Chidlom Department Store og MBK.

Historie[rediger | rediger kilde]

CentralWorld ble åpnet i 1989, da med navnet World Trade Center. I 2002 ble navnet endret til Central World Plaza, og senere til bare CentralWorld. I 2007, etter 3 år med renovasjon og utvidelse, åpnet CentralWorld. Det opprinnelige arealet til senteret var på 300 000 m², men etter utvidelsen hadde senteret over 550 000 m² gulvareal dedikert til butikker og restauranter. 19. mai 2010 ble deler av bygget ødelagt i en brann påsatt av demonstranter og motstandere av thailands sittende regjering.[1]

Fasiliteter[rediger | rediger kilde]

Daglig besøkes Central World av 150 000 mennesker og den årlige omsetningen er på rundt 7 milliarder baht. Kjøpesenteret har mer enn 500 butikker og restauranter fordelt over åtte etasjer. Det finnes også to varemagasin inne i senteret. I 7. etasje finnes SF Cinema City med 15 saler. På utsiden av bygget, langs den 400 m lange fasaden, holdes det ofte konserter og store arrangemenet som for eksempel nedtellingen på nyttårsaften.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]