Cavendish & Harvey

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Cavendish & Harvey er en tysk godteriprodusent med fabrikk i Kaltenkirchen i Tyskland. Cavendish & Harvey er en familiebedrift og har produsert forskjellige typer drops siden 1932. I dag finnes selskapets produkter i over 60 land. Cavendish & Harvey lager flere typer drops, men selskapet er mest kjent for sine fruktdrops som selges i karakteristiske, runde metallbokser. Dropsene finnes i spesialbutikker i Norge, bl.a Nille.

Historie[rediger | rediger kilde]

I 1932 ble Paul Schmedding KG dannet. Selskapet hadde fabrikklokaler i Hamburg og bedrev produksjon der til 1959, før selskapet forsøkte å etablere seg i England. I 1977 dannet selskapet Cavendish & Harvey Ltd., London. I 1983 flyttet selskapet produksjonen tilbake til Hamburg, og året etter ble selskapet hetende KG Cavendish & Harvey Germany GmbH & Co. Det samme året begynte selskapet å bygge nye fabrikklokaler i den lille byen Kaltenkirchen, som ligger i utkanten av Hamburg. I 1995 bygde selskapet en større fabrikk i Kaltenkirchen, og produksjonen har siden den tid foregått i de samme lokalene. I 1999 fusjonerte Cavendish & Harvey med Winkelmann Nachf. Süßwaren GmbH. Tre år senere, i 2002 ble selskapet en del av Dr. Wolfgang Boettger Group. I 2007 feiret selskapet sitt 75-årsjubileum.

Drift[rediger | rediger kilde]

Cavendish & Harveys fabrikk ligger i Kaltenkirchen i utkanten av Hamburg, Tyskland der all egenproduksjon foregår. Selskapet er gjennom «Alimentarius codex» forpliktet til ikke å bruke noen genmodifiserte råvarer som har blitt laget av genetisk modifiserte mikroorganismer. Selskapet hevder at dette hever kvaliteten i produktene deres.

Produkter[rediger | rediger kilde]

Selskapets merkevarer omfatter Cavendish & Harvey, CandyXX, Heller and Strauss og Sky Candy.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]