Cathrine Riis Lilleaas

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Cathrine Riis Lilleaas
Født16. apr. 1976Rediger på Wikidata (48 år)
BeskjeftigelseTV-programleder, lærer Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Cathrine Riis Lilleaas (1976) er en norsk lærer og tidligere programleder. Hun arbeidet tidligere for TV 2 og har ledet programmer som Spillmagasinet, Sone 2 og Pokerfjes[1]. Hun jobbet deretter som redaksjonsleder i Waschera, der hun også har vikariert noe som programleder. Fra 2013 har Lilleaas vært ansatt som lærer ved Nydalen videregående skole.[2].

I 2016 hadde Lilleaas en sentral rolle i oppstarten av en ny virksomhet med navnet Mediehuset Nydalen, dette i regi av sin stilling som lærer ved Nydalen vgs. Mediehuset Nydalen produserer lyd, tekst og bilde for å bygge faglig og sosial kompetanse blant Nydalen vgs. sine elever og lærere.

Eivind Astrups Allmennyttige stiftelse bevilget kr. 500 000 i 2016 for innkjøp av teknisk utstyr til Mediehuset Nydalen i forbindelse med «Drømmeprosjektet». Lilleaas sin rolle er som prosjektleder for Mediehuset som er styrt og grunnlagt av en liten elevgruppe på skolen.

I 2008 ble Lilleaas kjent som forkjemper for å stå opp for lesbiske sine rettigheter for bistand til kunstig befruktning.[3].

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]