Cat and Fiddle Inn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Cat and Fiddle Inn
Beliggenhet
LandStorbritannia
StedMacclesfield Forest and Wildboarclough
Kart
Kart
Cat and Fiddle Inn
53°14′33″N 1°59′49″V

Cat and Fiddle Inn er den nest høyest beliggende puben i England (den høyeste er Tan Hill Inn i Yorkshire). Den ligger ved veien A537 på vestsida av Axe Edge Moor i Peak District nasjonalpark, lengst øst i Cheshire, like ved grensa til Derbyshire. Den ligger på 515 meter over havet[1] (dog antydet en nylig måling som ble bestilt av eieren en høyde på 540 moh, noe som ville være høyere enn Tan Hill Inn[2]).

Plakett ved inngangen

Det finnes mange puber med navnet «Cat and Fiddle Inn» i Storbritannia. Det er blitt foreslått flere forskjellige etymologier: Noen tror det er en forvanskning av det franske le chat fidele («den trofaste katt»), andre (inkludert Brewer's Dictionary of Phrase and Fable) hevder at det kommer fra navnet «Caton le Fidele» (en tidligere guvernør av Calais), mens en tredje teori er at det er avledet av «Catherine la Fidele» (det vil si Katarina av Aragón).

Puben er den siste på den 72 kilometer lange Four Inns Walk, en turmarsj som arrangeres årlig hver vår i Peak District.

Cat and Fiddle Road[rediger | rediger kilde]

Vertshuset har gitt navn til «Cat and Fiddle Road», ei svingete veistrekning på A537, som går mellom Macclesfield i vest og Buxton i øst. Veien har vært beryktet for et høyt antall ulykker, spesielt blant motorsyklister, som ofte betrakter veien som en spennende teknisk utfordring. En undersøkelse gjort av The Automobile Association i 2003 utpekte veistrekningen som den farligste i Storbritannia.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Peak District National Park: Factsheet 20». Arkivert fra originalen 9. august 2010. Besøkt 24. januar 2011. 
  2. ^ Highest inn Arkivert 4. februar 2012 hos Wayback Machine., The Angry Corrie, no. 54
  3. ^ Road dubbed most dangerous in UK, BBC website