Castlerock

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Castlerock
Carraig Ceasail (ga)
Castlerock sett fra stranden
LandStorbritannias flagg Storbritannia
Konst. landNord-Irlands flagg Nord-Irland
GrevskapLondonderry
DistriktCauseway Coast and Glens
StatusLandsby
PostnummerBT51
Retningsnummer028
Befolkning1 287 (2011[1])
Posisjonskart
Castlerock ligger i Nord-Irland
Castlerock
Castlerock
Castlerock (Nord-Irland)
Kart
Castlerock
55°09′00″N 6°47′00″V

Castlerock (irsk: Carraig Ceasail)[2] er en kystlandsby i grevskapet Londonderry, Nord-Irland. Landsbyen befinner seg i mellom de to større byene Coleraine, som er fem mil unna, og Londonderry. Den er en del av distriktet Causeway Coast and Glens, I 2001 hadde landsbyen et befolkningstall på 1 326 personer, noe som sank noe til 1 287 i 2011.[1]

Castlerock er veldig populært blant sommerturister, med mange boligblokker og to campingvognplasser. Castlerock Golf Club har både baner med 9 hull og 18 hull avgrenset av stranden, elven Bann og jernbanelinjen fra Belfast til Londonderry.[3] I nærheten av landsbyen spiller Articlave FC hjemmekampene sine.

I henhold folketellingen i 2011 hadde innbyggerne følgende religiøs tilknytning: 16,5% fra katolsk bakgrunn og 77,8% fra protestantisk bakgrunn.

Lokale historiske kuriositeter er blant annet det ødelagte palasset til lordbiskopen av Derry, Frederick Hervey, 4. jarl av Bristol, fra 1700-tallet,[4] Mussenden Temple, som ligger på en klippe over byen, og Black Glen, som er en del av Downhill Estate, nå eid av The National Trust.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]