Caroline Kennedy

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Caroline Kennedy

Caroline Bouvier Kennedy (født 27. november 1957 i New York City i USA) er datter av president John F. Kennedy og Jacqueline Kennedy og søster av John F. Kennedy jr., og er en amerikansk kulturpersonlighet og ambassadør.

Caroline Kennedy med sin far, sommeren 1963

Under barndomsårene i Det hvite hus var Caroline og hennes bror stadig i rampelyset – de ble nærmest betraktet som «kongebarn» av amerikansk massemedier.

Hun er utdannet jurist, med eksamen fra Harvard University og Columbia Law School, og har skrevet to fagbøker i jus.

Hun er svært kulturelt interessert og er ordfører i styret for American Ballet Theater og ordfører for Kennedy Library Foundation.

Hun giftet seg den 20. juli 1986 med kulturhistorikeren Edwin Schlossberg (født 1945). Paret har tre barn: Rose (født 1988), Tatiana (1990) og John (født 1993).

Hun aspirerte i 2008 til plass i det amerikanske senat etter senator Hillary Clinton, som måtte oppgi sin plass i senatet for å kunne bli utenriksminister, men i januar 2009 gjorde hun det klart at hun av personlige grunner likevel ikke stilte til valg.[1]

Høsten 2013 tiltrådte hun som USAs ambassadør i Japan.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Nicholas Confessore og Danny Hakim: Kennedy Drops Bid for Senate Seat, Citing Personal Reasons New York Times, hentet 7. juni 2013


Commons-logo.svg Commons: Kategori:Caroline Kennedy – bilder, video eller lyd