Campus NooA

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Campus NooA (Nordic open online Academy) er en offentlig godkjent norsk nettskole og et internasjonalt senter for nettkurs og nettstudier. Skolen har opprettet en skandinavisk studentkommisjon, etablert et internasjonalt kvalitetsråd og et rådgivende organ med internasjonale eksperter og engasjert samarbeidspartnere i flere land. Skolen samarbeider med utdanningsinstitusjoner, organisasjoner og lærere om å utvikle mange kurs på flere språk. Campus NooA er bygget opp rundt den flerspråklige læringsplattformen Moodle.

Campus NooA ble startet i 2012 av professor i nettbasert utdanning Morten Flate Paulsen som har vært sentral i oppbyggingen av NKI Nettstudier og president i the European Distance and E-learning Network (EDEN).

Campus NooA baserer sin nettpedagogikk på teorien om kooperativ frihet og transparens i nettbasert utdanning som er beskrevet i boken «Kooperativ frihet som ledestjerne i nettbasert utdanning». Det betyr at skolen legger til rette for både samarbeid og individuell fleksibilitet. Sentrale nettpedagogiske virkemidler er sosiale medier, nettbaserte læringsressurser, tankedelingsoppgaver, bloggoppgaver, individuelle oppgaver med tilbakemelding fra lærer, personlige presentasjoner og nettbaserte diskusjonsfora.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]