Bustyle markløft

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Bustyle markløft er en avart av vanlig markløft. Selve navnet bustyle, kommer av norske bue og engelske style som på reint norsk blir bue-stil. Dette fordi ryggen ofte ser ut som en bue som spennes under løftet. Det blir ofte knyttet mye spenning til et bustyle markløft, og de fleste er like overrasket av at ryggen er like hel etter et slikt løft. Bustyle markløft er mest sett hos nybegynnerløftere.

Korrekt utførelse[rediger | rediger kilde]

Rett før stangen løftes, skal rompe heves, slik at man er i ca. strak markløft posisjon. Deretter løftes stangen opp av bakken, og ryggen skal være krummet under hele løftet. Start posisjon før selve løftet skal være som vanlig markløft (Det skal være ca. 90 grader mellom leggen og lårbeinet, strak rygg, og blikket rett frem). Løftet blir godkjent på styrkeløftstevner, men blir ofte lite likt av klubbmedlemmer og dommere.

Advarsel[rediger | rediger kilde]

Å løfte bustyle markløft kan føre til varige ryggskader. Korsryggen er spesielt utsatt under denne løftestilen, og kan stå i fare med å få prolaps. Løfter man Bustyle markløft, er det anbefalt å øve mer på markløft-stilen helt til det ikke er noe bustyle igjen. Se[1] for en video som viser hvordan riktig markløft skal utføres. Se også[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]