Bryllupsfesten

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bryllupsfesten
Generell informasjon
SjangerKomedie
Utgivelsesår25.august 1989
Prod.landNorsk
Lengde115 min.
SpråkNorsk
Bak kamera
RegiSvend Wam og Petter Vennerød
ManusforfatterPetter Vennerød
MusikkSvein Gundersen
SjeffotografSvein Krøvel
Prod.selskapMefistofilm A/S
Eksterne lenker


Bryllupsfesten er en norsk filmkomedie fra 1989 laget av filmskaperparet Wam & Vennerød. De kategoriserte selv filmen som en «FamilieForviklingsKriminalKomedie». Filmen ble lansert på DVD i 2007 sammen med fire andre filmer fra Wam & Vennerød.

Filmen ble tatt opp på 35 mm-film, og ble utgitt i HD på Blu-ray for første gang 8. desember 2023 i prosjektet Norske Filmklassikere.

Handling[rediger | rediger kilde]

Finansdirektør Carl Otto «Totto» Holm er på randen av konkurs. Han planlegger å bruke datterens bryllup som skalkeskjul for å redde familieformuen gjennom en utspekulert forsikringssvindel. Han gjør avtale med noen innbruddstyver om at de skal stjele familiens Munch-bilder, og får laget opp kopier for å sikre seg dobbelt utbytte. Etter hvert vet ingen hva som er hvor og hvem som vet hva.

Etter vielsen i kirken begynner festen mellom familiene Holm og Balstad i investorens hage. Rakel og hennes kollega Tony sørger for serveringen, mens Fatter og Mutter sørger for maten. Familien Pedersen kræsjer båten sin i Holms brygge, en tante og en nevø finner tonen, og brudens svenske fadder Eugene overrekker paret en ny hvit Honda Prelude. Videre følger et skipsforlis, magesjau, politibesøk og trusler fra innbruddstyvene. Når morgenen gryr forlater alle gjestene festen i godt humør. Totto gir kreditorene sine Munch-forfalskningene som pant for gjelden, og etterpå forteller moren ham at «originalene» også er falske. I det servitørene drar av gårde med helikopteret, oppdager Totto at Rakel har med seg hans siste gullbarre i vesken sin.

Rollebesetning[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]