Brønnøysund videregående skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Brønnøysund videregående skole
LandNorge
KommuneBrønnøy
Nettstedbrsund.vgs.no (nb)
Beliggenhet
Kart
Brønnøysund videregående skole
65°28′05″N 12°12′43″Ø

Brønnøysund videregående skole (BVS) ligger sentralt i kystbyen Brønnøysund i Brønnøy kommuneSør-Helgeland. Det er 300 elever og 90 ansatte på BVS. Nåværende rektor heter Sylvi Halseth. Skolen har moderne undervisningslokaler etter oppussingen som ble ferdig februar 2014. BVS har både yrkesfaglige og studieforberedende retninger. Skolen har mange elever fra nærliggende kommuner som Vega, Vevelstad, Sømna og Bindal.

Brønnøysund videregående skole ble ferdig oppusset i februar 2014.  I prosessen i oppussingen ble det laget en kantine i inngangen av bygget på skolen. Og i den nyere delen av skolen fikk elevene et bibliotek de kan utnytte. I samme delen som biblioteket har de IKT-avdelingen som da gir teknisk hjelp og veiledning til elevene hvis det trengs. Basen er en del av skolen der elever med spesielle behov får tilrettelagt hjelpen de trenger i hverdagen på skolen.

I den gamle delen av bygget har studiespesialiserende, informasjonseknologi- og medieproduksjon og elektro- og datateknologi klasserommene sine. I den nye delen av bygget, ved kantinen og biblioteket har restaurant- og matfag sitt kjøkken. På østsiden av bygget har restaurant- og matfag klasserommene sine. I tillegg har skolen Teknologi- og industrifag (TIF) på Salhus, som ligger noen kilometer fra hovedskolen.

I umiddelbar nærhet av skolen finnes Samfunnshuset i Brønnøysund, Brønnøyhallen, Karrieresenteret og Svarthopen turområde med opparbeidede turstier og badeplass med stupetårn. Området kan benyttes til aktivitet i skole- og fritid.

Utdanningsprogram[rediger | rediger kilde]

Brønnøysund videregående skole har studieretningene:

Historie[rediger | rediger kilde]

Brønnøysund videregående skole startet i 1990. Før den tid var det to ulike videregående skoler i Brønnøysund. Gymnaset ble opprettet på 1958, senere kom yrkesskolen. Skolemassen besto av mange ulike bygninger. Bygningene ble delt inn i Østtun (yrkesfag) og Vesttun (gymnas). I tillegg fantes det snekkerfag på Terråk. Brønnøysund barne- og ungdomsskole hadde i en lang periode tilhold i samme bygning som gymnaset.

De to skolene ble slått sammen til Brønnøysund Videregående skole 01.01.1990. I perioden 2013-2014 ble skolen pusset opp, slik at de fleste linjene ble samlet i en større bygning.

Referanser[rediger | rediger kilde]