Bossmo & Ytteren Idrettslag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Bossmo/Ytteren IL»)
Bossmo & Ytteren IL
Bossmo & Ytteren Idrettslag
Nettsidehttp://www.bossmoytteren.no/
Idrettsgren(er)Fotball
håndball
HjemmebaneYtteren idrettspark
LigaMenn: 5. divisjon Nordland avd. 2
UtmerkelserNordland fylkes kulturpris
LandNorge
By/kommuneRana
Annet2011: Menn: Nr. 7 av 8 lag i 5. divisjon Nordland avd. 2
Kvinner: Nr. 5 av 6 lag i 2. divisjon avd. 7
Hjemmedrakt
Bortedrakt

Bossmo & Ytteren Idrettslag (stiftet 9. februar 1908 som Aannerlaget Fram) er et idrettslag fra Mo i Rana i Nordland. Klubben er mest sannsynlig den største klubben i byen, og en av de største i Nord-Norge. Klubben disponerer anleggene Ytteren idrettspark med kunstgressbane og et klubbhus og attraktive Skillevollen idrettspark.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Selv om det skal ha vært arrangert langrenn og hopprenn i regi av Baasmo Skiklub allerede i 1899, ble klubben først offisielt stiftet 9. februar 1908 som Aannerlaget Fram.[1] Da det 22. januar 1916 ble vedtatt å legge ned skiklubben, byttet det i stedet navn til Bossmo Idrætslag, og ble gjort om til et fleridrettslag.[1] Her ble skiklubben forent med Bossmo Fotboldklub (stiftet 8. mai 1912) og Bossmo Turnforening (stiftet i 1907), samt en ny friidrettsavdeling.[1]

14. desember 1924, ble Skilaget FRAM stiftet, mens Bossmo & Ytteren Allianseidrettslag (B&Y AIL) ble stiftet 14. april 1935.[1] I et par år hadde man også tre forskjellige idrettslag, før B&Y AIL slo seg sammen med Sportsklubben FRAM i oktober 1937.[1] Etter den andre verdenskrig i 1945 ble alle idrettslagene i området slått sammen og dannet Bossmo & Ytteren Idrettslag.[1] Bossmo & Ytteren IL har også ishockey på program.

Anlegg[rediger | rediger kilde]

Hoppbakkene «Temmerhågen»" på Ytteren og «Finnkollen» på Båsmoen sto ferdig i henholdsvis 1911 og 1914.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]