Boreal Transport

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Boreal Transport Norge AS
Organisasjonsform Aksjeselskap
Nøkkelopplysninger 980 885 526
Hovedkontor Stavanger
Bransje Kollektivtransport
Adm. dir. Kjetil Førsvoll
Nettside boreal.no

Boreal Transport er et norsk kollektivtrafikkselskap som drifter rutebusser, turbusser, ferjer, hurtigbåter og trikk. Selskapet ble registrert i mai 2011 etter oppkjøpet av Veolia Transports avdeling i Norge.

Selskapet har ca. 2400 ansatte, og frakter mer enn 32 millioner passasjerer årlig. Konsernledelsen har sitt hovedkontor i Stavanger. Den daglige driften skjer gjennom selskapene Boreal Transport Nord, Boreal Transport Midt-Norge, Boreal Transport Sør og Boreal Travel som alle er datterselskaper av Boreal Transport Norge as. Driftsselskapene er organisert med egne daglige ledere, og har sine hovedkontorer i henholdsvis Hammerfest, Trondheim og Stavanger.

Selskapet har i dag betydelig virksomhet i flere fylker, blant annet i Finnmark, Troms og Nordland, Sør-Trøndelag, Hedmark, Rogaland og i Agder. Ferje- og hurtigbåttrafikken er konsentrert i de tre nordligste fylkene, mens selskapet i tillegg til buss i Sør-Trøndelag også drifter trikken i Trondheim (Gråkallbanen).

I tillegg til kollektivtransport, har selskapet også en avdeling for bilutleie i nord, og er dessuten en stor distributør av drivstoff gjennom selskapet Minol.

Dagens organisering er et resultat av fusjonsbølgen som har skjedd innen kollektivtransportbransjen i Norge gjennom flere tiår. Boreal Transport Norges historie skriver seg tilbake til etableringen av Helgelandske Dampskipsselskap i Sandnessjøen i 1867, og inneholder blant annet oppkjøpet av FFR (Finnmark Fylkesrederi) og SOT (Stavanger Omegn Trafikkselskap).

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]