Boom Beach

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Boom Beach
UtviklerSupercell (Android, iOS)
UtgiverSupercell
DistributørApp Store (plattform: iOS)
Google Play (plattform: Android)
Siste versjon44.243 (12. november 2021)
PlattformiOS
Android
Utgivelse11. november 2013 (Canada)
26. mars 2014 (WW)
SjangerStrategispill, MMO
ModusFlerspiller
Nettstedboombeach.com

Boom Beach er et strategispill for mobil og nettbrett utviklet av det finske firmaet Supercell.[1][2]

Spillet går ut på å bygge en egen landsby med forskjellige ressurser.[3] Disse ressursene er gull, treverk, stein, diamanter og jern. Verdenskartet kan utvides etter hvert som spilleren utvikler seg, og spilleren må slåss mot en motstander kjent som "The Blackguard" en militær-styrke som invaderer øya og tar hele lokalbefolkningen som slaver, for å få tak i de verdifulle «Power Stones» som finnes over hele øya. Blackguard-baser vises ofte på kartet, og spilleren skal ødelegge basene for å få tak i forskjellige ressurser. Spilleren kan også sende en ubåt for å søke etter eventuelle skatter som ligger på havbunnen. Blackguard blir ofte representert av Løytnant Hammerman, en sjef som kontrollerer et kraftig befestet hovedkvarter, og av og til sette i gang angrep mot spillerens egen base.

Spillets historie er satt til en tropisk skjærgård på en øy, med forsvar og forskjellige tropper. Man skal også bygge opp forsvar og angrep. Andre fiende-baser kan angripes for å få gull, treverk, stein, jern og medaljer, i høyere nivå også fragmenter som skulptøren kan bruke til å lage statuer til nytte for basen. Diamanter er spillets viktigste valuta. Gull brukes til å trene opp tropper, kjøpe oppgraderinger for troppene og andre egenskaper. Men de andre tre ressursene kan brukes til å konstruere eller oppgradere bygninger.

Ved å oppgradere hovedkvarteret kan spilleren også låse opp forskjellige alternativer ved basen, skaffe flere tropper, og få høyere oppgradering. Spilleren kan bli angrepet av motspillere, som på sin side erobrer medaljer og andre ressurser. Det finnes til sammen 10 forskjellige tropp-enheter, og de blir plassert på landgangsfartøy. Når du skal angripe en fiende, blir troppene plassert ut på stranden. Spilleren får også en kanonbåt som kan hjelpe gjennom hele kampen. Målet er å ødelegge motstanderens hovedkvarter.

Når en spillers hovedkvarter er oppgradert til nivå 15, skal «Weapon Lab» åpnes. Men å bygge dette krever enorme ressurser. Weapon Lab er en bygning som tilbyr kraftige midlertidige forsvar, som tilbakestilles en gang hver uke. Det er fire hoveddeler ved basen: Complex Gear, Critical Fuse, Power Rod og Field Capacitor. Spillerne kan også finne de samme delene i Blackguards baser. Ved siden av det viktigste aspektet i spillet, finnes det også en metode for samarbeid hvor flere spillere kan samarbeide i grupper kalt Task Forces. En Task Force kan samle "Intel" (ved å ødelegge tropper i forsvar, vinne angrep, eller gjennom spesielle belønninger) som deretter brukes til å angripe datamaskin-genererte Power Bases i forskjellige Task Force Operations. Slike Power Bases er ofte ekstraordinært godt befestet, og har utrolige mengder defensiv ildkraft. Dette krever nøye samarbeid og koordinering blant spillerne for å ødelegge.

Spillet er tilgjengelig gratis for Android og iOS.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Teivainen, Aleksi. «Supercell's new title is winning over gamers». Helsinki Times. Besøkt 4. mars 2016. 
  2. ^ «What Supercell did next: Boom Beach masters the art of the follow-up». pocketgamer.biz. Besøkt 4. mars 2016. 
  3. ^ Mahardy, By Mike. «Clash of Clans Dev Releases Boom Beach». IGN. Besøkt 4. mars 2016.