Bobo Moreno

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bobo Moreno
Født21. des. 1965[1]Rediger på Wikidata (58 år)
BeskjeftigelseSanger, stemmeskuespiller Rediger på Wikidata
NasjonalitetDanmark

Bobo Moreno (født 1965) er en dansk sanger.

Moreno vokste opp med musikk og en stefar (Bo Stief) var en kjent dansk bassist. Han debuterte i 1988 og har bl.a. turnert med Sanne Salomonsen, medvirket på et av D-A-Ds album, og medvirket i HairBetty Nansen Teatret i 1996. Han har også både opptrådt og spilt inn album med Bo Stief og resten av gruppen Chasing Dreams fra 1990 til 1996.

Sitt gjennombrudd fikk han i 1993 med duoen Peaches & Bobo, med blant annet amerikanske Peaches Lavon. Albumet Simple Emotions blev produsert av Rugsted & Kreutzfeldt og blev bra mottatt i både platebutikker og på radiostasjoner i Danmark.

I 1998 var han stedfortreder for Peter Thorup i Niels Jørgen Steens ministorband The A-Team, som åpnet Copenhagen Jazzfestival. Dette ble starten på et lengre samarbeid. Han har også opptrådt med Tivolis Bigband, Radioens Bigband, Ib Glindemand, Klüvers Big Band og Monday Night. Han har også tunert med TCB Band, The Sweet Inspirations og Memphis Boys.

Norgesbesøk[rediger | rediger kilde]

I 2010 sang han sammen med Klüvers Big Band og Marius NesetKongsberg Jazzfestival der de fremførte sitt Rolling Stones prosjekt.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Internet Movie Database, besøkt 23. juni 2019[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]