Blueberry (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Blueberry
orig. Blueberry
Generell informasjon
SjangerWestern
Utgivelsesår2004
Prod.landFransk
Lengde124 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJan Kounen
ManusforfatterJames Cameron, Gale Anne Hurd
MusikkJean-Jacques François Roy
SjeffotografTetsuo Nagata
Foran kamera
MedvirkendeVincent Cassel, Madsen, Juliette Lewis
Prod.selskapColumbia TriStar
Eksterne lenker

Blueberry er en fransk film fra 2004 basert på den franske westerntegneserien Blueberry, av Jean Giraud og Jean-Michel Charlier.

Filmen er løst basert på tegneserien, og historien kan ikke identifiseres fra noen av tegneseriefortellingene. En del karakterer og hendelser er riktignok hentet fra Von Luckners gullgruve og Gjenferd og gullkuler, men forskjellene fra disse albumene er mange og vesentlige. Den nå avdøde Charliers familie var ikke fornøyd med fremstillingen, og tar avstand fra filmen. I filmen er det den franske filmstjernen Vincent Cassel som har hovedrollen som «Løytnant Mike Blueberry». Med seg har han blant andre Michael Madsen og Juliette Lewis i støttende roller. Denne franske filmen er spilt inn på engelsk, da temaet er den ville vesten fra Amerika1870-tallet. Jan Kounen har regien for filmen.

Handling[rediger | rediger kilde]

Den amerikanske marskalken Mike Donovan (spilt av Vincent Cassel) sliter med mørke minner etter dødsfallet til hans første store kjærlighet. Han forsøker å holde fred mellom de hvite og aboriginerne, som midlertidig hadde adoptert og tatt vare på ham.

Men de onde handlingene til Blount, en «hvit trollmann» fører til at Donovan ønsker å konfrontere skurken i de hellige fjellene - og samtidig erobre sin egen frykt og minner.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]