Bjorli

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Koordinater: 62°15′29″N 8°12′21″Ø

Bjorli er et lite turiststed i Lesja kommune i Oppland fylke, ikke langt fra fylkesgrensen mot Møre og Romsdal. Stedet ligger ved europavei 136. Bjorli ligger 574 meter over havet. På Bjorli er det flere hoteller og pensjonater.

  • Vintersportsted:

Bjorli er et velkjent sted for vintersport. Stabile snøforhold gjør at Bjorli har lang skisesong. Det innelandske klimaet gjør at snøen gjennom store deler av vinteren er forholdsvis tørr.

Bjorli skisenter har 11 nedfarter og 6 heiser. Nettverket av heiser går helt opp til 1250 meter over havet, noe som gir 675 vertikale høydemeter. På grunn av lokale snøforhold, og med mulighet til produksjon av kunstsnø, er skisenteret ofte det første til å åpne for sesongen [1].

For langrenn har Bjorli et løypenett på 81 kilometer med preparete løyper. Den mest poplære langrennsløypa er Rånåkollen-rundt, en løype som er 15 kilometer lang med start like ved Bjorli Stasjon. 2 kilometer av løypa er lysløype, denne har adkomst fra veien mot Bjorli flyplass, og har anlegg for produksjon av kunstsnø[2].

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ http://www.skiinfo.no/ostlandet/bjorli/snoerapport.html
  2. ^ http://www.lesjakommune.no/9581.6705.Langrenn.html