Bizarro (tegneserie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Denne artikkelen er om den satiriske tegneseriestripen Bizarro av Dan Piraro. For DC Comics' tegneseriefigur og Supermanns «dobbeltgjenger» se Bizarro .

Bizarro er en amerikansk tegneserie av tegneserieskaperen Dan Piraro. Serien så dagens lys i 1985, og utgis dels som striper, dels som enkeltstående ruter.

Serien er tatt opp i flere aviser, og den en-linjede stripen med 3–4 bilder passer godt til avisformatet. Bizarro eksisterer også i enkeltbilder. Dan Piraro er satirisk og overdrivende i sin serie. Han henter oftest handlingen fra hverdagslivet. Selv om de ulike situasjonenene er surrealistiske, kan leseren kjenne seg igjen.

Piraros tegninger har visse motiver som han ofte gjentar, som for eksempel fyrverkeri, øyesten, pai, ei kanin, et utenomjordisk vesen i et romskip og en fugl som plasseres opp-ned i bildet.

Bizarro har mottatt flere priser og utmerkelser, blant annet «Newspaper Panel Cartoon Award» fra National Cartoonist Society i 1999, 2000, og 2001. Serien ble også nominert til Reuben Award (Reuben-prisen) i 2002.

I Norge kom et eget blad fra 2003 til 2004, samt julealbum.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]