Bindalsfjorden

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Flyfoto av Bindalsfjorden (øverste halvdel av bildet) sett fra øst. Øya Øksninga har en skeiv L-form litt til høyre for midten av bildet. Armen Sørfjorden går til venstre, Tosen til høyre.
Tosen i Brønnøy

Bindalsfjorden er en fjord i Bindal og Sømna kommune i Nordland. Fjorden har innløp mellom Holm i sør og Vennesund i nord og strekker seg 17 kilometer nordøst og så sørøstover til øya Øksninga.[1] Fra Øksninga deler fjorden seg i to og Tosen går nordøstover, mens Sørfjorden går sørvestover. Fra Solstad til Tosen er det 66 kilometer.

Mellom Holm og Vennesund er det fergeforbindelse langs fylkesvei 17. Ved halvøya Gavlen halvveis inn i fjorden går sidefjorden Ursfjorden nordover. Like øst for Gavlen ligger øya Hovøya og mellom disse ligger Hardangsfjorden. Sørøst for Gavlen ligger Stavøya og Imøya og øst for disse ligger fjorden Skotnesfjorden.

Ved Øksninga går Reppsundet på nordsiden av øya til innløpet til Tosen. På sørvestsiden av Øksninga ligger Terråkfjorden, mens Øyfjorden ligger på sørøstsiden mellom innløpet til Tosen og Sørfjorden.

Fv6 går langs deler av vestsiden av fjorden. Der ligger også bygda Skjelsviksjøen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Bindalsfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]