Trond Mohn stiftelse

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Bergens forskningsstiftelse»)
Trond Mohn stiftelse
Org.formStiftelse
Org.nummer988029327
Stiftet22. desember 2004
LandNorge
Nettstedwww.mohnfoundation.no

Trond Mohn stiftelse, (opprettet 22. desember 2004) tidligere Bergens medisinske forskningsstiftelse, er en norsk stiftelse til støtte for forskningsvirksomhet. 1. januar 2014 endret stiftelsen navn til Bergens forskningsstiftelse, og Frank Mohns Stiftelse ble samtidig fusjonert inn. 1. januar 2019 fikk den sitt nåværende navn.

Trond Mohn stiftelse er basert på donasjoner fra Trond Mohn, Marit Mohn og Frederik Mohn, og er den største allmennyttige stiftelsen som støtter forskning i Norge. Stiftelsen bidrar med finansiering av forskning på en rekke fagområder. Ved inngangen til 2019 utgjorde kapitalen i stiftelsen 2,7 milliarder kroner. I 2019 passerte stiftelsen én milliard kroner i tildelinger til forskning. Det er Universitetet i Bergen og Helse Bergen som har fått mest. I de senere årene[når?] har også forskningsinstitusjoner andre steder i Norge blitt inkludert, så lenge forskningen skjer i samarbeid med miljøer i Bergen.

Stiftelsen har som allment formål å støtte forskning og forskningsfremmende tiltak ved Universitetet i Bergen og Helse Bergen HF. Stiftelsen kan også støtte forskning og forskningsfremmende tiltak ved andre institusjoner i Norge i samarbeid med institusjoner lokalisert i Bergen.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]