Benedicte Schilbred Fasmer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Benedicte Schilbred Fasmer
Født6. nov. 1965Rediger på Wikidata (58 år)
BeskjeftigelseForretningsdrivende Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Benedicte Schilbred Fasmer (født 6. november 1965) er en norsk siviløkonom og er konsernsjef i Sparebank1 SR-Bank, styreleder i Fremtind Forsikring ASA i tillegg til andre selskaper i Sparebank1 Alliansen. Hun var frem til 2019 i konsernledelsen i DNB som konserndirektør for bedriftsmarkedet like etter at hun i 2014 ble sjef for DNBs virksomhet på Vestlandet.[1] Hun kom da fra stillingen som Head of Corporate Affairs og Investors i Argentum Asset Management.[1] Hun har tidligere blant annet vært konserndirektør for Kapitalmarked i Sparebanken Vest, hvor hun begynte i 2007.

Fasmer ble i 2020 utnevnt som medlem av FACTI-panelet (UN High Panel on Financial Accountability, Transparency and Integrity) med mandat til å anbefale tiltak for å finansiere FNs bærekraftsmål gjennom tiltak for å forhindre korrupsjon og skatteundragelser.

Fasmer er utdannet siviløkonom fra Norges handelshøyskole. Hun har erfaring fra shipping og banknæring, og matvareindustrien som direktør for finans og investor relations in Rieber & Søn ASA.[2] Hun har også ti års erfaring fra hos Citibank International/ Citigroup, Paal Wilson Mangement og Pareto Securities.

Fasmer har over tyve års styreerfaring, Tidligere verv inkluderer bl.a. Hovedstyret i Norges Bank, oppdrag med å etablere Eksportkreditt Norge, kontrollkomiteen til Storebrand Bank. Hun har også vært nestleder i styret i Vesta Forsikring og styremedlem i Fana Sparebank og Sevan Drilling. Hun var i styret på Oslo Børs VPS Holding og Oslo Børs i tolv år frem til 2017, hvorav de siste fire årene som styreleder, og i juni 2014 gikk hun inn som styremedlem i Norwegian Air Shuttle, et verv hun fratrådte da hun i september ble banksjef i DNB.[1] Hun var medlem av ressursgruppen Finans i Bergen Næringsråd, som hun også har ledet.

I 2005 fikk hun Sunnivaprisen av Bergen Næringsråd.[2] I 2012 fikk hun Gabrielsen Prisen for beste kvinnelige styrelederkandidat til store foretak, noterte eller unoterte.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c Østerbø, Kjell (26. september 2014). «DNV får ny sjef på Vestlandet». Bt.no. Besøkt 14. mai 2016. 
  2. ^ a b Hammerstad, Kathrine (9. desember 2005). «Belønnet med Sunnivaprisen». ba.no. Besøkt 14. mai 2016. 
  3. ^ «Tidligere vinnere - Women's board award». styreinfo.no. Arkivert fra originalen 5. april 2016. Besøkt 14. mai 2016.