Ben Muirhead

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ben Muirhead
Benjamin Muirhead
Født5. januar 1983 (41 år)
Doncaster, England
BeskjeftigelseFotballspiller Rediger på Wikidata
NasjonalitetStorbritannia
Høyde178 cm
PosisjonMidtbane, ving
Klubber*
År Klubber Kamper (mål)
2002–2003
2002
2003–2007
2007
2007–2008
2008–​
Manchester United
Doncaster Rovers (lån)
Bradford City
Rochdale (lån)
Rochdale
Alfreton Town
000 (0)
006 (0)
112 (4)
012 (3)
031 (0)
00– (–)

* Antall seriekamper og -mål
er sist oppdatert 7. juli 2009.

Benjamin «Ben» Muirhead (født 5. januar 1983 i Doncaster) er en engelsk fotballspiller som for øyeblikket spiller for amatørlaget Alfreton Town. Muirhead er midtbanespiller og har gått gradene i ungdomsakademiet til Manchester United.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Manchester United[rediger | rediger kilde]

Muirhead gikk gradene i ungdomsakademiet til United og etablerte seg siden som juniorspiller og reservelagsspiller for klubben. I denne perioden spilte han også på flere aldersbestemte landslag for England, hvor han blant annet spilte mot Argentina U15 og Carlos TévezWembley. Han klarte ikke å komme inn på førstelaget til United, og ble siden lånt ut Doncaster Rovers i 2002 for kamperfaring, og i 2003 ble han siden fristilt av klubben.

Bradford City[rediger | rediger kilde]

Samme år signerte han under for Bradford City og spilte over 112 ligakamper for klubben frem til 2007. Dette ble også det siste året i Bradford for Muirhead, som dette året ble lånt ut til Rochdale, og som markerte seg umiddelbart ved å skåre i debutkampen mot Notts County. Han tiltrakk seg mye oppmerksomhet fra flere kommentatorer i League Two under låneoppholdet, og det ble sett på som en nedtur da Muirhead ble tilbakekalt av Bradfords manager David Wetherall.

Rochdale[rediger | rediger kilde]

I mai 2007 ble han fristilt av Bradford City, og den påfølgende måneden signerte han under på en permanent kontrakt med Rochdale som han hadde vært på låneopphold hos tidligere i sesongen. Muirhead skåret for øvrig på det avgjørende straffesparket slik at Rochdale ble kvalifisert for playoff–finalen i League Two etter å ha slått Darlington. Etter ett år i klubben ble han satt på overgangslisten av Rochdale i juni 2008, og om lag én måned senere kom Muirhead og klubben til enighet om å avslutte arbeidsforholdet på grunnlag av at han ønsket å spille høyere opp i ligasystemet.

Muirhead ble etter dette tilbudt prøvespill av Darlington, men i august 2008 signerte han under på en korttidskontrakt med amatørklubben Alfreton Town i Conference North under ledelse av Nicky Law, som hadde hentet Muirhead til Bradford i 2003. Etter om lag én måned i klubben med positivt spill ble han tilbudt en ettårskontrakt av Alfreton Town.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]