Beigang Internasjonale Musikkfestival

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Beigang Internajsonale Musikkfestival (på kinesisk: 北港國際音樂文化藝術節) organiseres av Beigang Filharmoniske Forening (på kinesisk: 雲林縣北港愛樂協會), og finner sted i Beigang, Yunlin fylke, Taiwan. Siden starten i 2006 har festivalen vokst år for år, og er i dag den musikkfestivalen i Yunlin fylke. Festivalen omfatter en rekke konserter, for det meste musikk for blåsere (solo-, kammermusikk og janitsjarkorps), samt et kursprogram på Chia-Hu-konservatoriet (på kinesisk: 陳家湖音樂學院). Videre organiserer festivalen et interkulturelt program for gjestemusikere fra flere land. Kunstnerisk leder for Beigang Internajsonale Musikkfestival er pianist Heinz Chen.


Beigang[rediger | rediger kilde]

Beigang (på kinesisk: 北港鎮) er kjent for Chaotian-tempelet, som er et av de viktigste templene for gudinnen Mazu. Etter som kulturlivet i Beigang bare er aktivt under religiøse høytider, har Beigang Filharmoniske Forening viet seg til å forbedre Beigangs musikkopplærings- og konserttilbud. Sentrum for festivalen er Beigang, hvor de fleste arrangementene finner sted.

Historie[rediger | rediger kilde]

I 2005 organiserte Beigang Filharmoniske Forening for første gang Beigang Musikkfestival, med konserter med Beigang Blåseorkester og elever fra Chia-Hu-konsertvatoriet. I 2006 ble Heinz Chen kunstnerisk leder for festivalen, med mål om å heve festivalen til internajsonalt nivå, og Beigang Internasjonale Musikkfestival ble grunnlagt. Siden har festivalen blitt svært populær blant publikum, media og locale politikere. Siden 2005 har fylkesmann Su Ji-Feng hvert år besøkt festivalen, i likhet med andre politikere. I 2007 gjestet Prof. Martin Christian Vogel, rektor ved Hochschule für Musik Detmold, festivalen i Beigang.

Idé[rediger | rediger kilde]

De fleste konsertene under festivalen finner sted i Beigang, men det organiseres også konserter i Douliu City og Sinying City. Disse arrangementene er hovedsakelig for kunstmusikk. Man har også hatt suksess med flere konserter med lettere musikk, for eksempel friluftskonserten "Cultural Interaction Night" og klubbkonserter i en lokal restaurant. Videre fokuserer festivalen på kulturutveksling mellom musikere fra forskjellige land over hele verden, samt på å formidle musikk til barn og andre musikkinteresserte. I den forbindelse har man startet et kursprogram, hvor internasjonale utøvere deler sine kunnskaper med elever fra Beigang. Både konsertene og kursprogrammet er gratis, etter som festivalledelsen ønsker å formidle musikk uten grenser, og ser festivalen som en veldedig organisasjon.

Sponsorer[rediger | rediger kilde]

Beigang Internasjonale Musikkfestival støttes av Beigang by, Yunlin fylke, og av kulturdepartementet i den nasjonale regjeringen i Taipei. Merkenavn som Jupiter Band Instruments og Kawai, samt Chaotian-tenpelet og mange locale selskaper er med på å finansiere festivalen. I 2009 får festivalen også støtte fra Sibelius-akademiet i Helsingfors, Finland.

Mediedekning[rediger | rediger kilde]

Epoch Times, det nasjonale ukemagasinet New Taiwan, og lokale aviser og TV-kanaler har dekket Beigang Internasjonale Musikkfestival. "Lippische Landes-Zeitung" (Tyskland) publiserte en artikkel om festivalen i 2007.

Musikere[rediger | rediger kilde]

Følgende musikere har vært invitert til festivalen siden 2006:

Beigang Filharmoniske Forening[rediger | rediger kilde]

Hovedarrangør for festivalen er Beigang Filharmoniske Forening. Foreningens medlemmer arbeider gratis på frivillig basis.


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]