Beck – Det svake leddet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Beck – Det svake leddet
orig. Beck 22 - Den svaga länken
Generell informasjon
SjangerThriller
Utgivelsesår2007
Prod.landSveriges flagg Sverige
Lengde93 min.
SpråkSvensk
Bak kamera
RegiHarald Hamrell
ProdusentLars Blomgren,
Thomas Michaelsson
ManusforfatterRolf Börjlind,
Cecilia Börjlind
MusikkAnders Bagge,
Jennie Löfgren,
Anders Herrlin
Foran kamera
MedvirkendePeter Haber,
Mikael Persbrandt
m.fl.
Prod.selskapFilmlance,
Nordisk Film
Eksterne lenker

Beck – Det svake leddet er en svensk film fra 2007, skrevet av ekteparet Rolf Börjlind og Cecilia Börjlind og regissert av Harald Hamrell

Handling[rediger | rediger kilde]

En ung kvinne blir funnet voldtatt og myrdet en mørk natt i en park. De som gjør den forferdelige oppdagelsen er jentens egne foreldre. Plutselig dukker det opp en mann som avgir merkelige og forvirrende opplysninger om iakttakelser han gjort i parken. Etterforskningen skal utføres av Beck og hans kollegaer, men de har få og knappe ledetråder. En granskning av andra anmeldte overfallsvoldtekter i Stockholm viser at det finnes en kobling mellom gjerningsstedene og den blå tunnelbanelinjen, "Gettolinan", men få voldtektsmenn er mordere..

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Filmen hadde kinopremiere den 23. mars 2007. Opprinnelig var det tenkt at den siste filmen i serien, Beck - I Guds navn skulle settes opp på kinoene, men Nordisk film valgte i stedet å satse på denne filmen. Det finnes ulike teorier om hvorfor man endret planene, økonomiske årsaker alternativt at det er hendelser i filmens handling, i den sistnevnte filmen som gjorde att filmselskapet endret planene.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]