Bayview Stadium

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bayview Stadium
Grunnlagt1998
AdresseMethil, Skottland
BeliggenhetMethil
LandStorbritannia
EierEast Fife FC
BrukereEast Fife FC
UnderlagNaturgress
Kapasitet2 000
Tidligere navnNew Bayview Stadium
Historiske data
Åpnet1998
Kart
Bayview Stadium
56°11′19″N 2°59′56″V

Bayview Stadium, som tidligere var kjent under navnet New Bayview, og hadde navnet First 2 Finance Bayview Stadium i sponsorsammenhenger, er et fotballstadion som befinner seg i den skotske byen Methil, Fife. Det er hjemmebanen til East Fife FC. Stadionet ble åpnet i 1998, etter at klubben flyttet fra sitt opprinnelige stadion Bayview Park på den andre siden av byen.

Stadionet kan huse opptil 2000 tilskuere, der alle sitter på en eneste tribune som går langs den ene langsiden av gressmatten. Slik som er tilfellet med Strathclyde Homes Stadium i Dumbarton, er åpne områder for fremtidige utbygginger synlige. I 2008 ble planer om å øke kapasiteten ved å reise en ny tribune med tak på sjøsiden av stadionet, kunngjort. På grunn av de økonomiske forholdene i 2009 har disse planene imidlertid blitt lagt til side.

Stedet der stadionet er plassert er nær utløpet av elven Forth, og den lå lenge i skyggen av kraftstasjonen i Methil, som ble revet i april 2011. Den 21. april 2011 er det bare den gamle hovedpipen til kraftstasjonen som står igjen, men denne pipen skal også rives innen høsten 2011.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]