Barneidrettsskole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Barneidrettsskole er et aktivitetstilbud for de yngste i et idrettslag, der målet er å skape motivasjon for fysisk aktivitet gjennom utprøving av et bredt spekter idretter, lek og treningsaktviteter. Andre begreper som nyttes er allidrett, idrettsskole eller fleridrettsskole. Tilbudene kan være ukentlige økter til fast dag og tid, eller de kan legges til ferier eller helger. Det er ikke uvanlig at idrettslagene, eller andre arrangører, tar seg betalt for tilbudet, utover vanlig medlemskontingent. Spesielt gjelder dette tilbudene i ferier.

I en idrettsskole forventes det allsidig og variert aktivitet både innendørs og utendørs. Alle deltakere skal utfordres utfra egne forutsetninger og hjelpes i gang gjennom lekpregede øvelser. Stimulering og utvikling av grunnleggende bevegelsesmotorikk er utgangspunktet for aktiviteten. Norges idrettsforbund mener idrettsskolene passer for barn under 12 år.

En del barneidrettsskoler bryter med fleridrettstanken og tilbyr aktivitet rettet mot en idrett. Fotballskoler, håndballskoler, alpinskoler og skiskoler er eksempler på dette.

Se også[rediger | rediger kilde]

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • Jørgen Weidemann Eriksen (18. februar 2016). «Den enfoldige barneidretten». Klassekampen: 25. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]