Barb Wire (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Barb Wire
orig. Barb Wire
Generell informasjon
SjangerAction
Utgivelsesår1996
Prod.landUSA
Lengde109 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiDavid Hogan
ProdusentTodd Moyer
Mike Richardson
Brad Wyman
ManusforfatterIlene Chaiken
MusikkMichel Colombier,
Tommy Lee
SjeffotografRick Bota
Foran kamera
Hovedrolle(r)Pamela Anderson
Temuera Morrison
Victoria Rowell
Jack Nosworthy
Xander Berkeley
Steve Railsback
Udo Kier
Annen informasjon
Filmformat1,85:1
Prod.selskapDark Horse Entertainment, PolyGram Filmed Entertainment, Propaganda Films
Eksterne lenker

Barb Wire er en film fra 1996 som er basert på Dark Horses tegneserie Barb Wire. Filmen ble produsert av Brad Wyman, og hadde blant annet Pamela Anderson Lee i en rolle.

Filmen var ment som en bro for Anderson fra TV-skuespill til filmbransjen. Handlingen var løst basert på filmen Casablanca, og Anderson spilte en leiesoldat og nattklubb-eier i en kybernetisk framtid. Hun skal passe på et par kontaktlinser som en nødvendige for å avsløre en politisk skandale.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

I 2017, under den andre amerikanske borgerkrigen er USA herjet av den lange konflikten. Barb Wire Hammerhead eier en nattklubb i byen Steel Harbour. Hun tjener også penger som leiesoldat og dusørjeger. Politimester Willis angriper nattklubben hennes, på leting etter Dr. Corrina Devonshire, også kalt Cora D, en tidligere forsker for amerikanske myndigheter.

Devonshire sitter på hemmelig informasjon om et nytt biologisk våpen kalt «Red Ribbon» som ble utviklet av hennes tidligere overordnede. De har gitt oberst Victor Pryzer i oppgave å finne Dr. Devonshire, slik at de kan avslutte den andre borgerkrigen ved å slippe løs viruset på United Front-territoriene. Dr. Devonshire håper å flykte til Canada for å gjøre denne informasjonen offentlig. Devonshire dukker opp ved Hammerhead. Hun blir ledsaget av Axel Hood, en frihetskjemper som Barb hadde elsket ved krigens utbrudd. Men de to ble skilt under konflikten.

Axel forsøker nå å hjelpe Cora med å komme seg til Canada. Men de må også sørge for at Cora får tak i ett par linser for å unngå identifikasjon gjennom scanning av netthinnen hennes ved Steel Harbour flyplass. I stedet for å gi linsene til Cora og Axel, forsøker Barb å inngå en avtale med «Big Fatso» som er verdt en formue på en svartebørs. Barb krever en million dollar, og en bevæpnet eskorte til flyplassen - hvor hun viss nok planlegger å sette seg på flyet til Canada.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]


Soundtrack[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]