Barahirs ring

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Barahirs ring var opprinnelig ringen til Finrod Felagund i forfatteren J.R.R. Tolkiens fiktive, litterære verden. Ringen ble gitt til Barahir etter Dagor Bragollah som takk for at Barahir hadde reddet Felagunds liv.

Ringen hadde form som to slanger som kveilet seg om seg, den ene spiste den andre, som hadde krone på hodet. Øynene var grønne edelstener fra Valinor, og merket var Finarfins etterkommere.

Beren brukte denne ring som bevis på hvem han var da han kom til Menegroth for å spørre om Lutiens hånd. Han brukte den og til å bevise hvem han var for Finrod Felagund da han besøkte Nargothrond for å be om hjelp til å få tak i en av Feanors silmariller som Morgoth hadde stjåle.

Ringen ble senere gitt til hans sønn Dior, og han gav den til datterenElving. Elving gav den til sin sønn Elros, Elronds bror. Ringen ble så tatt med til Numenor som arvestykke, og senere til herrene av Andunie. Elendil bragte den med seg til Midgard da Numenor gikk under, og den var et arvestykke i Arnor helt frem til Aragorns tid, som man vet bar den, og vi vet at Aragorn fikk den med sin far Arathorn på dødsleie.