Balladen om en vellykket sjef

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
«Balladen om en vellykket sjef»
AlbumDen 5te
Artist, bandPrima Vera
Utgitt12. oktober 1981
Innspiltaugust 1981
Sjangerpop, humor
Lengde2:26
Låtskriver(e)Wilson-Sherrill-Bourke/
n.t. Prima Vera

«Balladen om en vellykket sjef» er en coverlåt med humortrioen Prima Vera, opprinnelig utgitt 12. oktober 1981 som siste spor på musikkalbumet Den 5te. Sangen ble innspilt 24.-27. august samme år i Roger Arnhoff Studio i Oslo. Lava var kompband.[1]

Originalversjonen heter «The Most Beautiful Girl» og ble utgitt med Charlie Rich i august 1973. Låtskriverne het Norro Wilson, Billy Sherrill og Rory Michael Bourke (sistnevnte feilstavet på plateetiketten med Bourne). Originalteksten handler om en mann som føler stor anger siden han var uheldig i en ordveksling med sin kjæreste kvelden før. Dette resulterte i at hun forlot ham. Han er nedfor og ber alle som ser «den vakreste jenta i verden» om å si at han ber om unnskyldning for sin oppførsel.

Prima Veras tekst er en ironisk fremstilling av en TV-underholdningsjef som i Prima Veras øyne er mer interessert i å fremheve seg selv i stedet for å ha et bredt og variert TV-tilbud. Tom Mathisen synger med Bergens dialekt, mens Jahn Teigen står for to kor-stemmer.

Da Den 5te kom ut i 1981 var det Harald Tusberg som var underholdningssjef for NRK. Han og Prima Vera hadde et møte i 1980 hvor Tusberg viste misnøye med lengden på en sketsj de hadde laget og uheldig kommunikasjon oppsto mellom partene.[2] I teksten blir forøvrig navn som Erik Bye og Børt-Erik Thoresen nevnt.

Noen mennesker sover aldri! Kanskje det er derfor aldri deres drømmer går i oppfyllelse.

Kommentar til «Balladen om en vellykket sjef» på albumomslaget.

«Balladen om en vellykket sjef» ble også gitt ut september 2000samlealbumet Rest of the best vol 2,5.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Absolute Prima Vera – cover informasjon
  2. ^ Falsk, Herodes (2005) De gærne har det godt. Oslo: Gyldendal Norsk Forlag AS ISBN 978-82-05-33463-2 s. 200/201