Baby Mama

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Baby Mama
Generell informasjon
GenreKvinnelig kompisfilm, filmkomedie,[1] romantisk komedie
Utgivelsesår2008
NasjonalitetUSA
Lengde95 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiMichael McCullers[1][2][3][4][5] Rediger dette på Wikidata
ManusMichael McCullers Rediger dette på Wikidata
TemaSvangerskap Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Lorne Michaels, John Goldwyn
MusikkJeff Richmond Rediger dette på Wikidata
FotoDaryn Okada Rediger dette på Wikidata
KlippBruce Green Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeTina Fey,[6] Amy Poehler,[6] Sigourney Weaver,[6] Greg Kinnear,[7] Maura Tierney,[7] Dax Shepard,[3] Steve Martin,[7] Romany Malco,[7] Holland Taylor,[7] Denis O'Hare,[7] James Rebhorn,[7] Will Forte,[7] Fred Armisen,[8] John Hodgman,[8] Siobhan Fallon Hogan,[8] Jason Mantzoukas,[8] Jon Glaser,[8] Thomas McCarthy[8] Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapRelativity Media Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Universal Pictures
Netflix
Premiere(r)2008
20. november 2008 (Tyskland)[9]
Eksterne lenker

Baby Mama er en amerikansk filmkomedie fra Universal Pictures utgitt i 2008. Filmen er regissert av Michael McCullers, og har Tina Fey, Amy Poehler, Sigourney Weaver, Greg Kinnear, Romany Malco, Dax Shepard og Steve Martin i de øvrige rollene. Filmen handler om en fremgangsrik forretningskvinne som i en alder av 37 år får vite at hun ikke kan bli gravid. Hun bestemmer seg for å finne en surrogatmor, men skjønner snart at dette kan bli en selsom opplevelse.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Kate Holbrook er en suksessrik forretningskvinne som alltid har satt karrieren foran sitt personlige liv. I slutten av tretti-årene bestemmer hun seg for å få sitt eget barn, men oppdager at hun har liten mulighet for å bli gravid. Hun blir også nektet muligheten til å adoptere. Kate ansetter derfor en umoden kvinne ved navn Angie Ostrowski (spilt av Amy Poehler) for å bli surrogat-mor. Når Angie blir gravid, begynner Kate å forberede seg til morsrollen frem til surrogatkvinnen hennes dukker opp utenfor døra hennes uten noen steder å bo. Deres motstridende personligheter setter planene deres i fare, og Kate innser at det er vanskeligere enn hun trodde å balansere både morsrollen og sin karriere. Hun begynner også et forhold med eier av en lokal kafé , Rob Ackerman (spilt av Greg Kinnear).

Det Kate ikke vet er at befruktningsprosedyren til Angie ikke lyktes. Men hun later som hun fremdeles er gravid, i håp om å til slutt få betalingen fra Kate. Etter hvert begynner hun å angre på at hun lyver om å ikke være gravid, men hun lar være å tilstå. Når hun tar en ultralyd, oppdager hun at hun virkelig er gravid. Hun innser at babyen er hennes egen, sammen med ektemannen Carl (spilt av Dax Shepard) som hun nå er separert fra. Under Kates babyshower blir Angie tvunget til å tilstå. Når Kate forklarer at graviditetstesten ble tatt to uker etter inngrepet, og at babyen fremdeles kan tilhøre Kate, blir de to kvinnene uvenner og begynner å krangle.

Et rettsmøte bestemmer at babyen tilhører Angie, og hun ber Kate om unnskyldning. Angie begynner deretter å føde, og Kate skynder henne til et sykehus. En lege informerer Kate om at hun er to måneder gravid, resultat av forholdet hennes til sin nye kjæreste. Etter å ha mottatt nyheten besøker hun Angie, som har født en datter, Stef, oppkalt etter Gwen Stefani. Kate tilgir Angie, og de blir bestevenner. Angie og Kate begynner å oppdra barna sine sammen, og ett år senere feirer de sammen ved Stefs første bursdagsfest. Det avsløres at Kate og Rob er foreldre til en babydatter og er forlovet. Den siste scenen viser Angie og Kate som sitter foran en tv sammen med barna sine og ser på Tom og Jerry-tegnefilmer.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b http://www.imdb.com/title/tt0871426/; besøksdato: 16. april 2016.
  2. ^ http://www.filmaffinity.com/en/film302986.html; besøksdato: 16. april 2016.
  3. ^ a b http://www.allocine.fr/film/fichefilm_gen_cfilm=128429.html; besøksdato: 16. april 2016.
  4. ^ http://www.cinemablend.com/previews/Baby-Mama-2438.html; besøksdato: 16. april 2016.
  5. ^ http://www.interfilmes.com/filme_18679_Uma.Mae.Para.Meu.Bebe-(Baby.Mama).html; besøksdato: 16. april 2016.
  6. ^ a b c http://www.metacritic.com/movie/baby-mama; besøksdato: 16. april 2016.
  7. ^ a b c d e f g h http://www.imdb.com/title/tt0871426/fullcredits; besøksdato: 16. april 2016.
  8. ^ a b c d e f (på cs) ČSFD, 2001, Wikidata Q3561957, https://csfd.cz 
  9. ^ Internet Movie Database, verkets språk engelsk, www.imdb.com, besøkt 14. april 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]