BMW Sauber F1.07

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Nick Heidfeld i sin BMW Sauber F1.07 under Storbritannias Grand Prix 2007.
Robert Kubica kjører F1.07 under Storbritannias Grand Prix 2007.

BMW Sauber F1.07 var Formel 1-bilen som BMW Sauber-teamet konkurrerte med i 2007-sesongen.[1] Dette var den første bilen som var fullt ut designet av BMW, etter deres oppkjøp av Sauber.

Bilen ble designet av teknisk direktør Willy Rampf og sjefsdesigner Jörg Zander. Chassiset var en monocoque i karbonfiber og bikakestruktur-kompositt. Hjulopphenget var doble A-armer med innvendige fjærer og dempere, drevet av støtstenger (pushrods). Motoren var en BMW P86/7 2,4-liters V8-motor, og som navnet P86/7 indikerer var dette ikke en ny motor, ettersom den i stor grad var basert på P86-motoren som ble brukt i forrige sesongs F1.06. Girkassen var 7-trinns og benyttet en ny «sømløs girskift»-mekanisme kalt QuickShift. Teamet brukte dekk fra Bridgestone og drivstoff og olje fra Petronas.

Bilens utseende var svært likt forrige års modell, ettersom BMW Sauber gikk inn i 2007-sesongen med stort sett de samme sponsorene. Dette i motsetning til andre team, som McLaren, Honda og Renault, som måtte droppe tobakksreklamen fra sine biler.

Resultatene fra de første testrundene før sesongen var meget positive, og det ble spekulert i at BMW kunne overraske noen av toppteamene med sine prestasjoner når sesongen kom igang.[2]

Bilen viste seg også å representere et betydelig steg fremover fra 2006-modellen BMW Sauber F1.06, og tok 2 pallplasseringer i en sesong hvor Scuderia Ferrari og McLaren dominerte med 46 av 51 mulige pallplasser. Begge pallplasseringene ble tatt av Nick Heidfeld, med en andreplass i Canadas Grand Prix og en tredjeplass i Ungarns Grand Prix. Teamet tok også poeng med minst en bil i alle løp, og i seks løp på rad, fra Frankrikes til Italias Grand Prix, tok begge bilene poeng. Bilen var også involvert i et av de voldsomste krasjene i nyere Formel 1-historie, da Robert Kubica kjørte av banen i Montréal. På grunn av skadene han pådro seg måtte han stå over neste løp, USAs Grand Prix, hvor han ble erstattet av teamets reservefører, den fremtidige verdensmesteren Sebastian Vettel.

Løpsresultater[rediger | rediger kilde]

Se: BMW Sauber

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «BMW aim to keep momentum with F1.07». autosport.com. Haymarket Publications. 16. januar 2007. Besøkt 4. mars 2014. 
  2. ^ «Heidfeld plays down BMW form». autosport.com. Haymarket Publications. 13. februar 2007. Besøkt 4. mars 2014. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]