Båtsportkart

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Båtsportkart er en kartserie som dekker kysten fra Göteborg til Steinkjer. Kartene er i målestokk 1:50 000 og er påført tilleggsinformasjon spesielt beregnet på fritidsflåten. Dette gjelder for eksempel opplysninger om båthavner, lege, badeplasser, toaletter, friarealer, skjærgårdsparker og fuglereservater.

Kartene inneholder den samme eksakte informasjonen om dybdeforhold og farvannets oppmarkering/sjømerker som et normalt sjøkart, men er ikke offisielle utgivelser fra Sjøkartverket. Båtsportkart er for dagsturer, ferier, seilaser og konkurranser.

Kartmappene består av 7-12 kartblad pr mappe i størrelse 46 x 36 cm. Kartbladene leveres i en plastmappe som beskytter kartene mot regn og sjøsprøyt.

Båtsportkartene ble frem til 2005 utgitt av Statens kartverk, da Ugland IT Group overtok utgivelsen.[1] I over 20 år har båtsportkartene vært revidert hvert annet år. I 2010 blir hele serien revidert og modernisert, der det vil være litt mer kartinformasjon for landområdene.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Statens kartverk: Rettelser Båtsportkart Arkivert 2. januar 2009 hos Wayback Machine. – «Fra 1/1 2005 ajourføres ikke båtsportkartene av Sjøkartverket. Utgivelsen er overtatt av Ugland IT Group.»