Bård Kuvaas

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bård Kuvaas
Født1. nov. 1964Rediger på Wikidata (59 år)
Mo i Rana
BeskjeftigelseProfessor Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Bård Kuvaas (født 1. november 1964 i Mo i Rana) er norsk siviløkonom fra Handelshøyskolen BI (1991), Dr. Oecon fra Norges Handelshøyskole (1998) og professor i organisasjonspsykologi ved Handelshøyskolen BI i Oslo.

Han har vært medredaktør for flere nasjonale og internasjonale fagbøker og hans forskning er publisert i en rekke anerkjente internasjonale tidsskrifter[1]. Han er blant de to prosent mest siterte forskerne i verden innenfor sine fagområder[2]. Hans mest solgte bok på norsk (skrevet sammen med professor Anders Dysvik) er Lønnsomhet gjennom menneskelige ressurser: Evidensbasert HRM[3].

I 2016 mottok han BIs pris for fremragende forskning gjennom de tre forutgående årene og i 2020 mottok han forskningsformidlingsprisen samme sted. Han mottok også NEONs pris for forskning, forskningskommunikasjon og innflytelse på praksisfeltet i 2020. Han er norsk HR-ambassadør for og har vært valgt medlem av eksekutivkomiteen til HR-divisjonen til Academy of Management[4]

I tillegg til å undervise studenter på Master of Science, doktorgrad og på etterutdanning, er han fast gjestekommentator i Dagens Næringsliv[5] og mye brukt som foredragsholder. Han er er også assisterende dekan for doktorgradsprogrammet ved Handelshøyskolen BI.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Bård Kuvaas». Handelshøyskolen BI (norsk). Besøkt 4. november 2022. 
  2. ^ Index, AD Scientific. «Bard Kuvaas - AD Scientific Index 2023». www.adscientificindex.com (engelsk). Besøkt 4. november 2022. 
  3. ^ «Lønnsomhet gjennom menneskelige ressurser (Nettressurs)». Fagbokforlaget.no. Besøkt 4. november 2022. 
  4. ^ «Academy of Management». AOM_CMS (engelsk). Besøkt 4. november 2022. 
  5. ^ «Bård Kuvaas - Forfatterside». www.dn.no. Besøkt 4. november 2022. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]